Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

VTI utökar på Lindholmen

VTI invigningI början på augusti flyttade VTI:s Göteborgskontor från Lindholmspiren 5 till Regnbåsgatan 1. I går var det dags för invigning och ett drygt hundratal gäster samlades på eftermiddagen i de nya lokalerna för några timmars mingel och umgänge.

VTI:s styrelseordförande, Anna Grönlund-Krantz, höll invigningstal och menade att en ny era nu inletts för VTI i Göteborg. Kontoret öppnades 2004 och har idag 14 personer anställda.
– Göteborgsregionen är en naturlig placeringsort för VTI både med dess näringsliv men också med närheten till framstående universitet och högskolor som Chalmers, sa hon.

Hon kom också med beskedet att det det till våren är dags för en ny invigning i samma lokaler, nämligen den av en ny körsimulator. Med den kommer VTI att kunna erbjuda en öppen forskningsmiljö i världsklass. Simulatorn kommer att ha ett avancerat rörelsesystem som medger linjärrörelse i x- och y-riktning. Den kommer också att kunna skifta mellan personbilskabin och lastbilshytt och får ett visualiseringssystem med en horisontell vy som överstiger 180 grader.

Läs mer om simulatorn