Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Zenuity vill attrahera kompetens i kreativ och dynamisk miljö på Lindholmen

Dennis Nobelius tvekade inte att säga ja till att leda Volvo Cars och Autolivs nya joint venture på Lindholmen Science Park när han fick frågan. -Det var nytt och innovativt med säkerhet som bas. Fantastiskt! Vi fick en pratstund om förväntningarna på framtiden. På nästa Lindholmen Connected, den 13 mars, har du chansen att höra mer från Dennis som då är keynote speaker.
Dennis Nobelius, vd Zenuity

Från VD-rollen för Volvo Cars i Schweiz till att driva Zenuity - Volvo Cars och Autolivs jointventure - vad fick dig att ta steget?

-Sista dagen på semestern fick jag en fråga; vill du vara en av kandidaterna till VD-posten i ”Oden”, dvs det som senare blev Zenuity. Jag hade precis varit blott ett år på posten som VD för marknadsbolaget i Schweiz… Det som gjorde att jag direkt sade ja var två saker. Det ena var att området med självkörande fordon är det hetaste och mest teknikintrressanta området jag kan föreställa mig just nu, och det andra var att detta representerade en möjlighet att starta nytt med bas i två säkerhetledande företag i grunden. Och med 200 kunniga medarbetare direkt. Nytt och innovativt med säkerhet som bas. Fantastiskt!

Varför är Lindholmen Science Park rätt ställe för Zenuitys huvudkontor?
 
-Att vi skulle vara på Lindholmen var klart redan på första presskonferensen. Lindholmen representerar för mig en innovativ och kreativ mötesplats. Här finns de personer och företag vi önskar möta, tillsammans med en framåtanda och vision för framtiden som vi känner är rätt. Dessutom tror vi att det idag gäller att erbjuda en kreativ, dynamisk och framåt miljö för att vara valbar för de nationella såväl som internationella nyckelkompetenser vi efterfrågar.
 

Vad tror du initialt blir er största utmaning?
 
-Det blir att attrahera rätt kompetens och att få igång det team-orienterade, agila arbetssätt som vi ser framför oss.
 
Slutligen, vad kommer vi att få höra mer om på Lindholmen Connected den 13 mars?
 
-Jag kommer prata om hur vi tänker oss att arbeta i framtiden och var vi står idag. Samt hur vi ser på regionens utveckling och hur vi kan bidraga här.

Läs mer och anmäl dig till Lindholmen Connected 13 mars