Hoppa till huvudinnehåll

Join DemoCreate!

-
Online

Var med och ta ställning till framtida insatser för att stärka en kreativ, demokratisk & hållbar framtid!

Arrangeras av: 
Lindholmen Science Park
Kvinna leker med färger

Den 21 september arrangerar vi en öppen, digital workshop som syftar till att identifiera vad som behövs för att stärka positionerna för kulturella och kreativa näringar i Sverige. Vi bjuder in dig och andra kreativa visionärer som vill vara med och ta ställning till möjliga framtida insatser. Det viktiga är att du - precis som vi - brinner för kreativt värdeskapande och demokratiskt nytänkande. 

DemoCreate är en nationell ansats för att skapa ett innovationsprogram med de ambitiösa målen:

  • att kraftigt stärka de kulturella och kreativa näringarna
     
  • revolutionera arbetsstrukturer över alla branscher genom konst, digital teknik och demokrati

Vi är övertygade om att en kraftfull, livfull, färgsprakande och inkluderande kultur är nyckeln till en demokratisk samhällsutveckling och hållbar ekonomi. Vi tror även att en bred representation av deltagare från olika bakgrunder och branscher i denna workshop är avgörande för att ta de första stegen på vägen mot denna samhällsförändring.  

Anmäl dig till workshopen nedan. Mötet sker digitalt och mer information skickas ut innan eventet startar. Antalet platser är begränsade, så först till kvarn gäller!

DemoCreate drivs av ett nationellt konsortium som representeras av Lindholmen Science Park, Göteborgs Universitet, House of Innovation i Stockholm, Blekinge Tekniska Högskola, RISE samt CreArtive. Arbetet har valts ut som en av de prioriterade idéerna inom utlysningen Impact Innovation, ett uppdrag initierat av regeringen och som samordnas av Energimyndigheten, Formas och Vinnova. Satsningen är profilerad som Sveriges innovationsarbete för 2030-talet.

Vill du veta mer? 

Person leker med färger

DemoCreate

DemoCreate är ett nationellt och tvärande innovationsprogram för den kreativa sektorn.
Tora Stridh

Tora Stridh

GameLab Lindholmen & Visual Arena