Hoppa till huvudinnehåll

Konjunkturseminariet med samtalsgäst Peter Carlsson, vd Northvolt

-
Lindholmen Conference Centre, Lindholmspiren 3-5, Göteborg

I vintras fattade Northvolt och Volvo Cars beslut om att placera sin första gemensamma batterifabrik – och sin forskning och utveckling – i Göteborg. Etableringen skapar över 3000 nya direktanställningar i staden, och tusentals ytterligare jobb i regionen som indirekt effekt. Ett historiskt beslut. Varför landade valet på Göteborg? Vilken roll kan Göteborg spela i klimatomställningen? Dessa och många andra frågor hoppas vi få svar på när samtalet fortsätter med Peter Carlsson, Northvolt, på Business Region Göteborgs nästa konjunkturseminarium.

Arrangeras av: 
Business Region Göteborg
Peter Carlsson

Peter Carlsson, vd Northvolt

Seminariet inleds med att Business Region Göteborgs Peter Warda och Henrik Einarsson presenterar den regionala konjunkturen i globalt perspektiv. I samband med seminariet släpps årets fjärde och sista konjunkturrapport, med utsikt över 2023. 

Därefter fortsätter samtalet med Peter Carlsson, vd Northvolt. Varför placeras batterifabriken i Torslanda? Hur ser planen ut framåt? På vilket sätt kommer morgondagens bilbatterier skilja sig från dagens? Kommer ni att finna den kompetens ni behöver? Det är några av de frågor som kommer att beröras.

Seminariet är kostnadsfritt och äger rum på Lindholmen Conference Center den 16 november kl. 11.00-12.00. Därefter bjuder Business Region Göteborg på en lättare lunch.

Varmt välkommen! 

Anmälan och mer information