Hoppa till huvudinnehåll

Norge & Sverige - Bygger globala värdekedjor tillsammans

-
Göteborg & Lindholmen Science Park

Norska och svenska företag och organisationer är välkomna att anmäla sig till det affärsprogram som planeras i samband med DD.KK.HH Kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marits officiella besök i Sverige 2-4 maj 2022. I Göteborg och på Lindholmen Science Park kan man delta den 3-4 maj.

Arrangeras av: 
Business Sweden
Business Region Göteborg
Norges Generalkonsulat i Göteborg
Norsk-Svenska Handelskammarn

Deras Kungliga Högheter Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel står värdar för besöket. Det norska kronprinsparet har sällskap av Norges utrikesminister Anniken Huitfeldt och näringsminister Jan Christian Vestre.

Besöket ska bidra till att stärka det nära näringslivssamarbetet mellan Norge och Sverige och vikt kommer att läggas vid att morgondagens värdeskapande ska vara hållbart och kunskapsbaserat.

Relevanta ämnen under besöket är grön industriutveckling, såsom ren energi, smart mobilitet, klimatvänliga byggnader, hållbart jordbruk samt hälso- och biovetenskap. Hav, miljö och hälsa kommer att stå på agendan vid besök i forskningsmiljöer i Stockholm och Göteborg.

Tillsammans kommer Norge och Sverige att ta en ledande roll som pionjärer inom hållbara lösningar. Detta kommer att vara en unik möjlighet för norska och svenska företag att nätverka, utforska gemensamma möjligheter och stärka en gemensam position på den globala marknaden. Programmet kommer att äga rum i både Stockholm och Göteborg.

En bra möjlighet för företag i Göteborgsregionen

Några punkter från programmet äger rum i Göteborg och är öppet för alla företag att nätverka och delta i seminarier.

Obs, det är viktig att anmäla sig!

Till anmälan   

3 maj 

Plats: Radisson Blu Scandinavia Hotel Göteborg, Södra hamngatan 59

  • 19:00-21:30 Mingelmiddag för näringslivsdelegationen.

4 maj 

Plats: Lindholmen Science Park

  • 12:30-15:00 Matchball Norden! Samarbete kring globala marknadsmöjligheter inom smart mobilitet
  • 12:30-15:00 Norge och Sverige: tillsammans om framtida vätgaslösningar inom transport
  • 12:30-15:00 Norsk - Svensk samarbetsplattform för utveckling av leverantörer och värdekedjor för havsvind till en växande marknad: Nordsjön och Östersjön
  • 14:00-16:00 Mingel.