Hoppa till huvudinnehåll

Science Week - Kickstarta årets hållbarhetsarbete!

-
Södertälje

Science Week är den självklara mötesplatsen för dig som vill verka för en hållbar framtid. Kom och inspireras av de bästa i branschen inom hållbar utveckling, produktion och stadsutveckling. Kostnadsfritt!

Arrangeras av: 
Södertälje Science Park
KTH
Scania
AstraZeneca
Municipality of Södertälje
scienceweek

 

Vetenskapsveckan är ett årligt återkommande evenemang i Södertälje. Det är ett forum för de möjligheter och utmaningar som följer med omvandlingen till ett mer hållbart samhälle. Under eventet lyfter vi fram inspirerande initiativ, får insikt från våra partners och skapar möjligheter för nya partnerskap och nätverk.

Evenemanget arrangeras av Södertälje Science Park i samarbete med KTH, Scania, AstraZeneca, Södertälje kommun och ett 40-tal medarrangörer. Den består av ett 60-tal kostnadsfria seminarier och workshops inom områdena hållbar utveckling, hållbar produktion och hållbar stadsutveckling.

Syftet med Science Week är att skapa engagemang och öka kunskapen om hållbarhet. Under evenemanget kommer vi att visa upp ett brett urval av aktiviteter, partnerskap och verkliga initiativ – både nuvarande och framtida exempel. Det breda utbudet av arrangörer – från näringslivet, akademin och offentlig sektor – kommer att prata om allt från avancerad teknik till hållbarhet i vardagen. Vi kommer att få insikter och inspiration från forskare, entreprenörer, konstnärer och offentliga personer. Evenemanget är baserat i Södertälje, men exemplen och lösningarna är applicerbara överallt.

Vi vill visa hur samskapande och partnerskap med lokala, regionala och rikstäckande aktörer kan bidra till en ljusare morgondag.

Vetenskapsveckan är öppen för alla
Ett 60-tal seminarier kommer att äga rum på plats i Södertälje och digitalt på scienceweek.se och di.se. Seminarierna är öppna, tillgängliga och gratis för alla, oavsett vem eller var du befinner dig. Alla digitala seminarier kommer att finnas tillgängliga på scienceweek.se efter evenemanget.