Hoppa till huvudinnehåll

Vill du utforska framtidens berättande med oss?

Vi söker en forskare som är intresserad av praktiknära och användarcentrerad forskning samt samproduktion av kunskap. Tillsammans med dig vill vi utforma en ansökan till Riksbankens Jubileumsfonds utlysning om Flexitforskare.

Lindholmen Science Park är ett icke vinstdrivande bolag som erbjuder en utvecklingsmiljö där aktörer från näringsliv, akademi och samhälle tillsammans driver flera av Sveriges främsta forsknings- och innovationsprojekt inom områdena mobilitet, AI och media. 

Med utgångspunkt i den portfölj av samverkans- och innovationsprojekt som leds av Mediaenheten på Lindholmen Science Park vill vi utveckla kunskap just i gränssnittet mellan berättande och människors upplevelser och val, gärna med en nyfikenhet på digitalisering och ny teknik. 


Exempel på frågeställningar: 

  • Hur kan nya berättartekniker nyttjas över traditionella branschgränser för att skapa engagemang hos sin publik och leda till förändrade beteendemönster?

  • Hur kan berättande och visualisering användas för att förutse framtida scenarier och gestalta en önskad framtid?

  • Kan nya sätt att berätta en historia bidra till demokratiska värden och hållbar samhällsutveckling?

  • Vad innebär nya digitala tekniker för berättandet och hur vi människor relaterar till oss själva och vår omvärld? 

  • Rätten och förmågan att berätta.

Har du ett intresse att forska om detta? 

Tillsammans med dig vill vi utforma en ansökan till Riksbankens Jubileumsfonds utlysning Flexitforskare.

Vi ser framför oss att du är disputerad i design, medievetenskap, kommunikationsvetenskap, konst och kultur, beteendevetenskap eller samhällsvetenskap, men är öppna för andra relevanta ämnen. Det viktigaste för oss är att du är nyfiken och vill vara en aktiv del av utvecklingen hos oss och våra partners.

Tjänsten är placerad vid Lindholmen Science Park AB som har sitt huvudkontor på Lindholmspiren i Göteborg. Vi erbjuder en unik och explorativ miljö med närhet till näringsliv, samhälle och tillämpning av relevanta forskningsfrågor.

Intresseanmälan

Hör av dig med din intresseanmälan innan den 26 april, så återkommer vi för fortsatt kontakt.

Intresseanmälan ska beskriva hur du skulle vilja ta dig an en frågeställning som är relevant i vår kontext. Beskriv också gärna hur du tänker kring överföring av forskningsresultaten till konkret praktik.

Kontaktperson:
Hanna Blomdahl, Enhetschef Media, Lindholmen Science Park
Telefon: 076-051 75 42
E-post: hanna.blomdahl@lindholmen.se

Mer om Mediaenheten på Lindholmen Science Park

Mediaenheten består av Film & TV Lindholmen, Medier & demokrati, Visual Arena, Xperience Next, International Youth Think Tank och GameLab Lindholmen. I fokus är den historiskt snabba förändringen av informations- och medielandskapet där den tekniska utvecklingen, berättande och delaktighet är den röda tråden för vår verksamhet.