Hoppa till huvudinnehåll
området kuggen färja

Lindholmen Science Park

Lindholmen Science Park är Göteborgs mest kunskapsintensiva och expansiva område, samt en viktig knutpunkt för det växande Göteborg. Idag spenderar ca 30 000 människor sin tid här varje dag och antalet växer i takt med att fler företag, verksamheter och bostäder etableras.

Lindholmen Science Park flygbild

"Lindholmen Science Park är en attraktiv och stimulerande miljö där människor vill arbeta och verka. Ett område där det bubblar av liv och energi, och som ger möjlighet att mötas och ta del av varandras idéer. En plats där konst möter vetenskap och teori möter praktisk tillämpning."

Lindholmen Science Park sträcker sig från Semcon-huset i öst till Campus Lindholmen i väst. Parken innefattar även filmklustret Gothenburg Film Studios och Karlastaden i norr. På området rör sig studenter, forskare, gymnasieelever, boende, entreprenörer, medarbetare vid internationella företag och nationella myndigheter, hotellgäster och nyfikna besökare. Cirka 375 företag har valt att lägga sina kontor på Lindholmen Science Park och till det två universitet och åtta gymnasieskolor.

Nyheter från området

Tredje jobbmässan för ukrainska flyktingar lockade flest besökare hittills

2022-06-09
Den 7 juni arrangerade projektet #ConnectWithUkraine årets tredje jobbmässa som också blev den mest välbesökta hittills. Syftet med mässorna är att hjälpa ukrainska flyktingar att knyta kontakter med...

Boka er monterplats på utställningen för Software Day i oktober

2022-06-01
Den 27 oktober är det dags för Lindholmen Software Development Day och ännu kan ditt företag boka en ledig monteryta på konferensen.

Coworking växer på Lindholmen

2022-05-23
Eric Cardell och Rikard Westberg är en del av den växande coworking-gemenskapen bland mindre företag och entreprenörer på Lindholmen Science Park. Vi fick en pratstund om planerna på framtiden, som...

Vill du veta vad som händer på Lindholmen?

Bild över området med blå transparent ruta över