Hoppa till huvudinnehåll

Utveckling på området

Lindholmen Science Park är under ständig utveckling och just nu är vi inne i väldigt expansiv period när det gäller den fysiska utvecklingen av området. Här presenteras några av de pågående och planerade byggprojekt som är aktuella för tillfället.

Pågående och planerade fastighetsprojekt på Lindholmen Science Park. Bild: Serneke

Pågående och planerade fastighetsprojekt på Lindholmen Science Park. Bild: Serneke

Nyfiken på hur stadsutvecklingen kring älven ser ut?

I Älvrummet finns inspiration och information om den pågående stadsutvecklingen i Göteborg. Även Göteborgs Stad har samlad information om hur Göteborg kommer att se ut i framtiden. Här får du en helhetsbild av det som planeras och det som redan är klart i området som kallas för Älvstaden.

Aktuella byggprojekt

Här kan du läsa mer om aktuella byggprojekt på Lindholmen.

Karlastaden

Karlastaden

Nu byggs Karlastaden på Lindholmen, ett modernt och förtätat centrum med allt som behövs i en stad. Mitt i tronar Nordens högsta bostadshus. Karlastaden omfattar en markyta på ca 32 000 kvm och kommer att bestå av ca 15 kvarter med bostäder, kontor, handel, vård, skolor och service. På våning 69 ska ett observationsdäck byggas, dit allmänheten kommer att ha tillgång.

geelys innovationscenter

Geelys innovationscenter

På Pumpgatan finns Geelys nya europeiska innovationscenter Uni3byGeely, som ska innefatta upp mot 70 000 kvm och ge plats för 3 500 anställda. Här finns cafe, restaurang, hotell och återförsäljare.

götaverken

Atrium Ljungberg

Atrium Ljungberg äger tre fastigheter på Lindholmen: M2:an, Tornen, Citadellet och Lindholmen 30:1 som tillsammans omfattar 73 000 kvadratmeter uthyrbar area. Byggnaderna innehåller moderna och flexibla kontorslokaler som med sina spännande detaljer från varvstiden andas själ och historia. 

the yard

The Yard Lindholmen

The Yard Lindholmen är namnet på en ny arena för små, nya och växande techbolag i Götaverkens gamla varvsområde. Äldre varvslokaler anpassas för att bli en plats för startups och teknikdrivna bolag, och erbjuder en kreativ och alternativ miljö som ytterligare förstärker Lindholmen Science Parks innovationskluster.

lindholmshamnen 2

Lindholmshamnen

Utvecklingen av Lindholmshamnen handlar om mer än nytänkande och hållbara bostäder – det handlar om att skapa hem och mötesplatser. I takt med att nya kvarter byggs växer området, där små, lummiga parker samsas med hus som har gröna lösningar. Här möter modern arkitektur klassisk varvsmark och vattennära läge är i harmoni med grönområden och ett växande restaurangutbud. När Lindholmshamnen står klart kommer cirka 650 lägenheter och en ny förskola inte bara dela adress med restauranger och caféer – utan även butiker, gym, parker och stans bästa solläge.

Centrala Lindholmen

Centrala Lindholmen

Centrala Lindholmen fortsätter expandera och Chalmersfastigheter i samverkan med Älvstranden Utveckling arbetar med en plan för att fortsatt utveckla den kreativa mötesplats där studenter, forskare och medarbetare ska trivas och samspela med utvecklingsintensiva teknik- och mediaföretag.

Kvarteret dockan på Lindholmen

Kvarteret Dockan

Dockan är ett kvarter med svanenmärkta bostadsrättshus och i ett av husen finns en förskola. Kvarteret ligger mellan forna Götaverkens två tegelbyggnader och är ett bra exempel på ett av de senaste årens hållbara och innovativa byggprojekt på området.

HSB Brf Blanka på Lindholmen

HSB Brf Blanka

I det spännande kvarteret Lindholmshamnen, med läge precis vid vattnet, har HSB byggt Brf Blanka. Det är 114 lägenheter som blev klart för inflyttning 2021. 

Test och demo för framtidens mobilitetslösningar

Lindholmen Science Parks innovativa kluster är en bra testmiljö för framtidens mobilitetslösningar. Här kan du se några exempel vad olika aktörer och organisationer, till exempel Ericsson och Chalmers, har testat och demat på området.

Lindholmens tekniska gymnasium

Lindholmens tekniska gymnasium

I februari 2018 påbörjades bygget av nya Lindholmens tekniska gymnasium vid Lindholmskajen på Norra Älvstranden. Byggnadsprojektet har haft hållbar utveckling som inriktning och stod klart hösten 2020.