Hoppa till huvudinnehåll

Coworking växer på Lindholmen

måndag, maj 23, 2022

Eric Cardell och Rikard Westberg är en del av den växande coworking-gemenskapen bland mindre företag och entreprenörer på Lindholmen Science Park. Vi fick en pratstund om planerna på framtiden, som bland annat inkluderar en anläggning på vattnet i Lindholmshamnen. 

Hur blev Entreprenörsgatan till?
- Vi startade vår första coworking av en slump under finanskrisen 2008. Det fanns många lediga stora lokaler och vi hittade en med ett fint läge. Vi drev egna bolag på den tiden, lokalen var stor och vi var ensamma så vi annonserade ut på Blocket att vi sökte kontorskollegor. Efter några veckor flyttade det in en handfull andra företagare och Göteborgs första coworking var född - Entreprenörsgatan.

Några år senare bolagiserade vi coworking-verksamheten och växte med fler lokaler. Det var dock först i år som vi startade på Lindholmspiren. Inte en dag för tidigt, vilken atmosfär det är här!

Varför behövs Entreprenörsgatan? Ge exempel på vad ni har åstadkommit.
- Dels är det många startups som behöver en plats att sitta på, där de kan vara nära sina kunder men kanske inte har råd att hyra en hel lokal. Efter pandemin har vi även märkt att större företag söker flexibla lösningar när personal jobbar hemifrån. Men det bästa med vår verksamhet är när företag som sitter hos oss hittar samarbeten sinsemellan, vilket mynnar ut i nya affärsidéer och bolag. 

Vad har ni för planer framöver?
- Vi jobbar mycket med att få till fler aktiviteter. Vi är angelägna om att våra kontor ska vara levande och då räcker det inte med att ställa fram skrivbord och stolar och hoppas på succé. Föreläsningar, frukostar och after works är en given mix som ska till för att alla ska trivas. Nu huserar vi på ett våningsplan i Blendahuset. Det är hög beläggning, men förhoppningsvis kan vi ändå få tillgång till ytterligare ett våningsplan. Dessutom tas snart första spadtaget på ytterligare en anläggning som vi bygger i vattnet utanför Radisson Blu Riverside, där det blir både coworking och restaurang. Det är helt klart mycket att göra, men det är roligt att vara i en bransch som står inför så stora förändringar så som kontorsfastigheter gör.

Läs mer om coworking på Lindholmen