Hoppa till huvudinnehåll

Första testerna av eldrivna fjärrtransporter igång inom E-Charge

tisdag, maj 14, 2024

Efter förberedelser, teknikutveckling och forskning så börjar nu DB Schenker och Scania att testköra en helektrisk tung lastbil i ordinarie linjetrafik mellan Jönköping och Södertälje. Detta är det första logistikflödet av fyra som startar upp inom projektet E-Charge, där lastbilsburna fjärrtransporter elektrifieras.

Scania-lastbilen som DB Schenker kommer att köra inom E-Charge. Foto: Lindholmen Science Park.

Scania-lastbilen som DB Schenker kör inom E-Charge. Foto: Lindholmen Science Park.

Förberedelserna för att kunna starta upp långväga lastbilstransporter med batterielektriska lastbilar har pågått under knappt tre år. Målet för projektet är att demonstrera hur tunga, långväga lastbilstransporter ska kunna elektrifieras i stor skala och detta första viktiga steg kommer att ge viktiga lärdomar för projektparterna.

– För DB Schenker är syftet att testa och få erfarenhet av helelektriska tunga fordon i långväga linjetrafik. Elektrifieringen för de tunga fordonen spelar en avgörande roll för vår omställning till koldioxidneutrala transporter och eftersom den tunga trafiken står för de största utsläppen för oss är det otroligt viktigt, säger Anna Hagberg, Head of Network & Linehaul på DB Schenker.

Lång sträcka med tung last ställer höga krav på lastbil och laddinfrastruktur

Lastbilen som nu sätts i drift ska ersätta det nuvarande dieseldrivna fjärrekipaget.

– Det innebär att den helelektriska lastbilen kommer att transportera gods mellan terminalerna i Jönköping och Södertälje under kväll och natt, samt distribuera till våra kunder på respektive ort på dagtid, säger Anna Hagberg och fortsätter:

 – Det ställer höga krav på både bil och laddinfrastruktur.

Laddningen av fordonet kommer ske med ABB E-mobilitys högeffektsladdare på DB Schenkers terminaler.

Scanias mest avancerade teknik för fjärrtransporter

Den lastbil som DB Schenker får testa är Scanias mest avancerade helelektriska lastbil för fjärrtransporter. Lastbilen har en kapacitet på 728 kWh, vilket innebär sju batterier. Fordonet har utrustats med extra batterier för att klara att operera under nordiska förhållanden med 64 ton GTW och 24 m längd utan laddning på en sträcka på ungefär 300 km. 

– Fordonet är Scanias första långdistansbatterielektriska fordon med denna kapacitet. Jag är väldigt nöjd över att vi nu startar våra första kundtester, säger David Gotthardsson, Concept Leader på Scania Pilot Partner. 

Att minska utsläppen från fjärrtransporter är avgörande för Scania och för att bromsa klimatförändringarna. 

– Projektet E-Charge ger oss en unik möjlighet att samarbeta med andra intressenter, att testa och lära tillsammans. Tillsammans med DB Schenker testar vi nu lösningar i verkliga operationer, säger Tony Sandberg, Vice President Scania Pilot Partner.

Projektet E-Charge

E-Charge är ett projekt där 14 ledande parter inom sektorer som fordonstillverkning, akademi, logistik, el och drivmedel arbetar tillsammans för att accelerera utvecklingen.

– Det täta samarbetet inom E-Charge mellan olika aktörer gör att vi kan driva på och landa mer rätt i omställningen. Tillsammans skapar vi en tydligare bild, på systemnivå, av hur skalbara lösningar för en elektrifiering av de långväga, tunga lastbilstransporterna faktiskt kan se ut, säger Gunnar Ohlin, projektledare för E-Charge på Lindholmen Science Park.

– Det ska bli oerhört spännande och intressant att ta lärdomar av pilotprojektet. Förutom att vi kommer göra en stor CO2-besparing så ska det bli spännande att se hur chaufförens vardag förändras, avslutar Anna Hagberg.