Hoppa till huvudinnehåll

Hydrogen Dome of Sweden - Ny svensk hub för grön vätgas

torsdag, oktober 1, 2020

Nilsson Energy Group, med nytillskottet REH2, meddelade idag i ett pressmeddelande att Sverige får en ny arena för grön vätgas, med etablering på Lindholmen Science Park.

Vätgasen som energibärare möjliggör nya affärsmöjligheter och stärker befintlig infrastruktur både avseende fasta och mobila applikationer. REH2 har till uppgift att tillsammans med strategiska partners snabbt etablera ett nät av vätgastankstationer med decentraliserad produktion av grön vätgas på attraktiva och väl förberedda platser längs det svenska vägnätet.

Gruppens öppna innovationsarena är attraktivt placerad på Chalmers campus, mitt i smeten vid Lindholmen Science Park i Göteborg. Hydrogen Dome of Sweden blir det nya namnet på byggnaden vilken tidigare ägts och drivits av NCC, som en plattform för dialog kring innovation och hållbar utveckling.

– Vi välkomnar en spännande hyresgäst som bidrar till ett hållbart och inspirerande campus, säger Nicklas Arfvidsson, vd Chalmersfastigheter AB.

– Tiden är mogen för Sverige att visa sin relevans och kraftsamla kring vätgasen. Nilsson Energy Group jobbar stenhårt för att behålla och vidareutveckla sin ledande ställning som systemintegratör. Framgång nås genom långsiktigt arbete i utbyte med kunder, leverantörer, akademi och med en fortsatt öppenhet för nya behov, kunskap, kunnande och teknik. Vi ser fram emot och vill erbjuda en viktig nod för gemensam utveckling, säger Martina Wettin, grundare och affärsutvecklingschef Nilsson Energy.

REH2

Nilsson Energy