Hoppa till huvudinnehåll

Johan Löfvenholm ny vd för Lindholmen Science Park

tisdag, maj 14, 2024

Styrelsen för Lindholmen Science Park AB har utsett Johan Löfvenholm till ny vd för bolaget. Med en gedigen erfarenhet från fordonsindustrin kommer han att starta sitt nya uppdrag i augusti, med fokus på att stärka svensk innovations- och konkurrenskraft.

Johan Löfvenholm

Johan Löfvenholm har en civilingenjörsexamen från Chalmers tekniska högskola och tar med sig erfarenhet från ledande befattningar inom Autoliv och Veoneer, när han nu efterträder Tord Hermansson i vd-rollen.

– Det ska verkligen bli spännande att leda Lindholmen Science Park in i nästa fas. Verksamheten är mångfacetterad och jag ser både områden där jag direkt kan bidra och andra där jag med stor nyfikenhet kommer att lära mig nytt. Jag ser även fram emot att få lära känna alla medarbetare,

säger Johan Löfvenholm.

Från att ha varit teknisk chef på olika nivåer, byggde Johan upp Autolivs verksamhet i Asien under sex år. 2010 tillträdde han som chef för Autolivs elektronikverksamhet i Europa för att året efter utses till teknisk direktör och medlem av koncernledningen. 2016 blev han affärsansvarig för Autoliv Electronics, vilket 2018 blev Veoneer. Samtidigt var han djupt involverad i bildandet av Zenuity, ett joint venture med Volvo Cars.

– Johans kompetens och erfarenheter från ledarskap i en högteknologisk, globalt konkurrensutsatt koncern kommer att stärka Lindholmen Science Park ytterligare. Hans förmåga att känna sig inspirerad av och bekväm med såväl komplexa förutsättningar som samhällsviktiga områden blir en viktig tillgång i vårt uppdrag att driva systeminnovation för ett hållbart samhälle, där industri, akademi och offentlig sektor samverkar, säger styrelseordförande Anna Nilsson-Ehle.

De senaste fem åren har Johan varit verksam som lärare på Torpskolan i Lerum, men har samtidigt hållit kontakten med näringslivet genom styrelseuppdrag och som rådgivare.

– Vi ser att vår projektverksamhet, utvecklingen av våra nätverk och den samlade kompetens våra medarbetare står för, kommer att få stor glädje och utbyte av de erfarenheter som Johan för med sig, säger vice vd Maria Oscott.

Maria Oscott och Anna Nilsson-Ehle

Maria Oscott, vice vd, och Anna Nilsson-Ehle, styrelseordförande på Lindholmen Science Park AB.

För mer information:
Kontakta Anna Nilsson-Ehle, styrelseordförande Lindholmen Science Park AB
Mobil: 0709-967600