Hoppa till huvudinnehåll

Lindholmen Science Park satte scenen för POLIS-konferensen

onsdag, december 22, 2021

I början av december arrangerades POLIS-konferensen på Lindholmen Science Park. Eventet är en viktig, europeisk samlingspunkt för städer och regioner som arbetar för hållbara transportlösningar att möta industri, experter och varandra. Totalt samlades 550 personer, som fick höra keynote av Lindholmen Science Parks och Vinnovas ordförande Anna Nilsson-Ehle.

Keynote-talet följdes av konferensens första paneldebatt i plenum, som modererades av Drive Swedens programchef Malin Andersson. Tillsammans med en panel bestående av Maria Tsavachidis, CEO EIT Urban Mobility, Margriet van Schijndel-de Nooij, Program Director Responsible Mobility, Technische Universiteit Eindhoven, Maria Strömberg, Head of Department Cluster and Innovation, Business Region Gothenburg och Barbara Stoll, Director Clean Cities Campaign (se bilden) talade de om utmaningar och möjligheter under temat ”Transport & Environment Agents of Change: Local Leaders Initiating Innovation”.

– Städer och regioner har en oerhört viktig roll i den nödvändiga transformationen för en hållbar värld och deras arbete inom transportsektorn är en stor pusselbit. Under POLIS-konferensen får många av dessa aktörer fantastiska möjligheter att utbyta erfarenheter för att skynda på utvecklingen av hållbar mobilitet och det var mycket hedrande att vi fick ansvaret och möjligheten att sätta scenen för detta – bildligt och bokstavligt, säger Anna Nilsson-Ehle.

POLIS-konferensen samlade 550 deltagare och värd för arrangemanget var Trafikkontoret Göteborgs Stad. På plats på Lindholmen Conference Centre hölls en rad seminarier med perspektiv från flera städer och regioner i framkant av utvecklandet av framtidens mobilitet. Genom sitt värdskap för program som CLOSER, Drive Sweden, ElectriCity och MobilityXlab, samlar Lindholmen Science Park det västsvenska mobilitetsklustret som engagerat driver på utvecklingen av hållbara transportlösningar för en internationell marknad.

Läs mer om POLIS Network här.