Hoppa till huvudinnehåll

Metaverse temat för årets Lindholmen Software Development Day

onsdag, november 9, 2022

Den 27 oktober samlades 750 mjukvaruutvecklare och deras chefer på Lindholmen för att ta del av årets upplaga av Lindholmen Software Development Day - ett event som arrangerades för 18:e gången med tema Connecting Realities. 

Kvinna testar VR-utrustning på event.

Lindholmen Software Development Day är en neutral arena för branschövergripande kunskapsdelning inom mjukvaruutveckling med syfte att bidra till innovationer, nya samarbeten och företag samt för att ytterligare stärka IT-området i Göteborg och Sverige. Eventet ska erbjuda banbrytande gratis seminarier kring ett tema och vara en mötesplats för industri, akademi och samhälle. Eventet finansieras av ett antal huvudsponsorer tillsammans med försäljning av utställningsplatser på eventet. I år har programkommittén bestått av representanter från Ericsson, Chalmers, Göteborgs universitet, Volvo Cars, Volvo Group, IBM, Nexer, Combitech, HiQ, Capgemini, Wireless Car, Knowledge Agency, Technogarden, QRTECH, Business Region Göteborg, Invest i Halland, Högskolan i Halmstad, Swedsoft och Lindholmen Science Park.

Tre män testar VR-utrustning.

Många besökare ville testa Volvos VR-utrustning.

Christo Peev testar VR-simulatorn från Volvo. Christo är CEO på Motion-Software i Bulgarien och tillsammans med sin kollega Vasil Tuchkov var han en av talarna i Business-spåret.

De runt 35 utställande företagen gjorde sitt bästa att roa besökarna och för de som önskade testa VR fanns det fyra rum med VR-utrustning från Volvo, Orustföretaget Nanco och forskningsprogrammet Visual Arena här på Lindholmen Science Park. 

Kvinna provar VR-headset hos Gorki och tar del av en visualisering om klimatförändring.

Gorki Glaser–Müller introducerar Lina Bodestad, UX-psykolog och talare i Business Track, i Svalbard-projektet.

Hos Gorki Glaser–Müller från Visual Arena kunde besökarna ta del av en stark visuell upplevelse  från klimatförändringarna i Svalbard genom VR, 3D-modeller och storytelling. Filmaren Gorki var nyligen tillsammans med forskaren Tyrone Martinsson och glaciologen Erik Mannerfelt på en expedition på Svalbard där de filmade i VR för att utforska hur man med hjälp av visuella verktyg kan förstärka skildringen av och öka engagemanget i klimatfrågor.