Hoppa till huvudinnehåll

Omvärldsspanarna träffar Jonas Otterheim, klimatchef på Volvo Cars

torsdag, maj 16, 2024

När vi nu är framme vid andra säsongens näst sista avsnitt gästas Martin Holmberg & Cecilia Malmström av Jonas Otterheim, klimatchef på Volvo Cars. 

Jonas O

I det 15:e avsnittet av Omvärldsspanarna pratar Cecilia Malmström och Martin Holmberg med Volvo Cars Head of Climate Action, Jonas Otterheim. År 2023 tillkännagav Volvo Cars att man fördubblar sin handlingsplan – som redan är en av de mest ambitiösa inom bilindustrin – genom att sikta på att minska CO2-utsläppen per bil med 75 procent till 2030. Med ambitionen att bli klimatneutrala till 2040. Jonas Otterheim berättar om sina erfarenheter och tankar kring klimatet, Volvo Cars högt ställda mål och mycket mer. Gör dig redo för ännu ett intressant avsnitt med någon som brinner för det som är viktigt på riktigt.  

I vår podcast Omvärldsspanarna tar politikexperten Cecilia Malmström och medieexperten Martin Holmberg avstamp i svenskt näringsliv när de tillsammans med utvalda, kunniga gäster från olika branscher och med olika perspektiv samtalar om allt från teknologi och innovation till hållbarhet och samhällsutmaningar.