Hoppa till huvudinnehåll

Scania accelererar sitt bidrag till svensk konkurrenskraft

söndag, juni 12, 2022

Scania Group blir delägare i Lindholmen Science Park AB, och "blir en än mer aktiv part i Sveriges nod för transporteffektivitet och mobilitet" som Lars-Henrik Jörnving, Vice President på Scania kommenterade. Se intervjun som gjordes i samband med att Lars-Henrik talade på nätverkseventen Lindholmen Connected.

– Genom att nu bli en än mer aktiv part i Sveriges nod för transporteffektivitet och mobilitet när vi kliver in som delägare i Lindholmen Science Park, kan vi accelerera vårt bidrag till svensk konkurrenskraft, sa Lars-Henrik Jörnving, Vice President och Head of Global Industrial Development.

Alla som var på plats på eventet, glada över att äntligen ses face-to-face, fick också höra mer om Scanias utvecklingsresa och vilken viktig roll företaget anser att samverkansplattformar spelar för innovation. 

– Vi är väldigt glada för detta, Scania medverkar till en viktig förstärkning av vårt ekosystem, sa Anna Nilsson-Ehle, ordförande för Lindholmen Science Park AB.

– Att Scania går in som delägare betyder mycket för vårt arbete att stärka Sveriges innovationskraft, speciellt då vårt fokus ligger på framtidens hållbara transport- och mobilitetslösningar, kommenterade Tord Hermansson vd Lindholmen Science Park.