Hoppa till huvudinnehåll

Vill du utforska och skapa idéer i XR?

måndag, maj 16, 2022

Narrative XR Lab söker dig som vill utveckla och utforska konstnärligt berättande i Extended Reality (XR), 4 - 6 timmar i veckan. De söker dig som är grafiker, manusförfattare, spelutvecklare, projektledare, regissörer, programmerare för att utveckla nya koncept och idéer inom XR. Narrative XR Lab är ett kreativt labb på Visual Arena där du får processtöd, tillgång till teknik och handledning av experter för att utveckla en XR-idé.

- Sista ansökningsdag: 22/6- 2022

- Start den 2 sep, avslut den 28 oktober

- Tidsåtgång: 4 - 6 timmar veckan

- Det går att kombinera att delta i Narrative XR Lab med studier och deltidsjobb.

- Som deltagare förväntas du vara med på workshops, nätverksträffar och utbildningar som sker inom ramen för projektet. 

Extended Reality (XR), där medier som VR, AR & MR ingår, växer och utforskas av allt fler aktörer. Narrative XR Lab söker nu dig som vill utforska konstnärligt berättande i mediet, stärka din kompetens och skapa idéer tillsammans i tvärdisciplinära grupper bestående av regissörer/kreatörer/konstnärer, grafiker/spelutvecklare och projektledare. 

Du får

Du får handledning i hur man arbetar med storytelling i XR samt hur man arbetar tekniskt i 360-graders video samt VR-produktion. Du  kommer även att att ta del av föreläsningar, seminarier och praktiska workshops som ger inspiration och kunskap kring omvärld och branschen samt vad som krävs för att skapa berättelser i XR och immersiva medier. 

Utöver handledning i ovanstående tekniker kommer ni i multidisciplinära team att skapa en XR-idé med stöd från kunniga experter i lokaler där utrustning och teknik tillgängliggörs. Med god kunskap om behov och teknik kommer ni att ta fram en idépresentation med budget och finansieringsplan som ska kunna presenteras för bransch och finansiärer med förhoppningen att er idé realiseras efter projektets slut.

Har du en bakgrund som:

 • Kreatör/författare/regissör - som är van att skapa berättelser, koncept och leda konstnärliga processer. Med bakgrund från scenkonst, film, TV, eller spelbransch med narrativitet som fokus.
   
 • Producent/projektledare - som har erfarenhet av att producera TV, film, scenkonst och/eller spel och kan leda och driva arbetsprocesser framåt.
   
 • Utvecklare/interaktionsdesigner - som är van vid att arbeta med 3D-verktyg, spelmotorer och har en bra förståelse kring interaktivitet och kan modellera i 3D och skapa prototyper till olika plattformar.
   
 • Futurister / tekniker
   
Till projektsidan och ansökan