Hoppa till huvudinnehåll

Level-Up

En regional satsning för att stärka spelindustrin

Person använder VR

Level-Up är en offensiv satsning för att stärka och utveckla spelindustrin i Västsverige där Skövde och Göteborg utgör två tydliga noder. Lindholmen Science Park huvudfokus är att stärka Göteborgsregionen och arbetet görs i nära dialog och samverkan med olika företag och aktörer.

Initiativet syftar till att stärka och utveckla spelindustrin utifrån flera områden där teknikutveckling, samhällspåverkan samt det regionala klustret står i fokus.

Arbetet har som slutmål att bygga hållbara strukturer som kan möjliggöra en uppskalning både på en nationell och internationell nivå och utgår från gränssnittet kreativitet, digitalisering och övergripande samhällsutveckling.

Level-Up stöttar aktiviteter som sammanlänkar aktörer inom skapande, produktion, spridning, tillgång och utbyte av kulturella varor och tjänster i snabb teknisk förändring där kunskapsdelning, nya innovationer samt möjlighet till breddad rekrytering är nyckelord. Arbetet möjliggör synergier som kan öka samverkan mellan olika kluster inom spel och andra kulturområden som till exempel film, teater och konst samt även traditionell industri. 

Initiativet strävar efter att sammanföra kompetenser som kan tänja på gränserna för kreativitet och teknik. Level-Up vill främja en miljö där konstnärer kan arbeta tillsammans med ingenjörer och utvecklare för att skapa något helt unikt och banbrytande där inkludering, mångfald och jämlikhet inte bara är modeord, utan grunden för vårt samhälle.

Level-Up finansieras av Västra Götalandsregionen och Skövde kommun och leds av Skövde Science Park i samarbete med Lindholmen Science Park, RISE samt Högskolan i Skövde.

Kontakt

Vill du veta mer om arbetet eller har idéer om insatser och aktiviteter så hör gärna av dig!

Tora Stridh

Tora Stridh

Visual Arena
Projektledare

 Partners 

Högskolan i skövde logotyp
Science Park Skövde Logotyp
RISE logotyp