Hoppa till huvudinnehåll

Manusfabriken

Manusfabriken är en oberoende rörelse som består av professionellt verksamma författare för film och tv, och bygger på idén om ”författare till författare”. Genom samarbete, kollegialt utbyte och praktiskt stöd vill Manusfabriken skapa förutsättningar för att stärka och synliggöra Västsvenska manusförfattare.

Tre personer samarbetar vid posters

Författare till författare

I nuläget består Manufabriken av flera etablerade författare från Göteborg, med lång erfarenhet av att skriva och utveckla projekt för film och tv. 

Manusfabriken möjloggör att författarna kan träffas och utbyta erfarenheter och ta del av varandras kunskap. Författarna kan också samarbeta på varandras projekt eller utveckla gemensamma idéer. Projekten som utvecklas inom Manusfabriken tillhör författarna och de kan vända sig till vilken producent de vill.
 

Uppdrag att lyfta det västsvenska manusförfattandet 

Manusfabriken arbetar aktivt för att stärka och lyfta de västsvenska manusförfattarna och det manusförfattandet dom yrke, men även för att ge Västsverige en plats på den nationella och internationella arenan. 

Genom att erbjuda manusfeedback, residensplatser och scriptlabs möjliggör manusfabriken att fler talanger vidareutvecklas som manusförfattare och fler kvalificerade berättelser kommer till produktion i västsverige.
 

Partners och finanisering

Verksamheten är en del av Göteborgs stads fleråriga satsning på att etablera sig som filmstad och drivs av Film & tv vid Lindholmen Science Park. Manusfabriken finansieras av Lindholmen Science Park och Göteborgs Kulturförvaltning.

Fakta

Projektstart: Okt 2016
Finansiärer och partners: Manusfabriken drivs av Film & tv vid Lindholmen Science Park och finansieras av Lindholmen Science Park och Göteborgs Kulturförvaltning.
Webbplats: manusfabriken.se