Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Hur kan delningsekonomin bli ett effektivt verktyg för en hållbar stad?

Delningsekonomin har vuxit fram de senaste åren och Göteborg ligger i framkant på många sätt. Men vad är en Sharing City? Och hur kan delningsekonomin bli ett effektivt verktyg för en hållbar stad? Delningsekonomins kärna är att effektivisera underutnyttjade resurser genom affärsmodeller som bygger på att ge tillgång till prylar, fordon, yta eller data genom att låna, dela, byta eller hyra.

Under fyra år utforskas dessa frågor i testbädden Sharing City Göteborg som består av en mix av 15 lokala partners från offentlig sektor, näringslivet, akademi och civilsamhället. Testbädden ingår i den nationella satsningen Sharing Cities Sweden, där även Stockholm, Malmö och Umeå ingår.

Under en späckad morgon får du ett smakprov på några av de delningstjänster och koncept som utvecklas inom testbädden. Allt från lån av leksaker till matchning av odlingsyta, och utveckling av moderna co-working koncept och utomhuskontor. På kort tid har även göteborgsinitiativet Smarta Kartan blivit en social innovation som spritts till ett flertal andra kommuner i Sverige.
 

Läs mer och anmäl dig här!

Arrangeras av Dome of Visions/Sharing City Göteborg.