Hoppa till huvudinnehåll
området kuggen färja

Lindholmen Innovation District

Lindholmen Innovation District är Göteborgs mest kunskapsintensiva och expansiva område, samt en viktig knutpunkt för det växande Göteborg. Idag spenderar ca 30 000 människor sin tid här varje dag och antalet växer i takt med att fler företag, verksamheter och bostäder etableras.

Nyheter från området

cykel och bil i trafik

Trafiknytt: Frihamnen och Lindholmsallén

2024-06-14
Sedan i höstas pågår bygget av ny spårväg och citybusslinje mellan Lindholmen och Frihamnen. Det har påverkat trafiken i området, här kan du läsa senaste nytt.
Kuggen Årets Samverkare

Nominera Årets samverkare 2024

2024-06-14
Vem tycker du på ett öppet och engagerat sätt skapat förutsättningar för framgångsrika samarbeten under det senaste året? Skicka in din nominering senast 6 september!
tre ungdomar på en markyta

Prisbelönat UF-företag finns nu på Lindholmen

2024-06-05
Sedan någon vecka tillbaka har Älvstranden Utveckling AB en ny hyresgäst som nyligen vunnit titeln Årets UF-företag. Det är företaget Gralg som hyr mark för att arbeta med sin pilotanläggning kring...
Lindholmen Science Park flygbild

"Lindholmen Innovation District är en attraktiv och stimulerande miljö där människor vill arbeta och verka. Ett område där det bubblar av liv och energi, och som ger möjlighet att mötas och ta del av varandras idéer. En plats där konst möter vetenskap och teori möter praktisk tillämpning."

Lindholmen Innovation District sträcker sig från Semcon-huset i öst till Campus Lindholmen i väst. Området innefattar även filmklustret Gothenburg Film Studios och Karlastaden i norr. På området rör sig studenter, forskare, gymnasieelever, boende, entreprenörer, medarbetare vid internationella företag och nationella myndigheter, hotellgäster och nyfikna besökare. Cirka 400 företag har valt att lägga sina kontor på Lindholmen Innovation District och här finns även två universitet och sex gymnasieskolor.

Vill du veta vad som händer på Lindholmen Innovation District?

Bild över området med blå transparent ruta över