Hoppa till huvudinnehåll

Trafiknytt: Lindholmsallén

måndag, februari 26, 2024

Under vintern och våren pågår arbeten inför den nya spårvägen som kan påverka din resa till och från Lindholmen. Från mitten av februari leds trafiken i Lindholmsallén om, vilket betyder att bil- och kollektivtrafiken får samsas i busskörfältet. Räkna med längre restider under rusningstid.

buss på gata med hus i bagrunden

Foto: Trafik Göteborg

I höstas påbörjades arbetet med att bygga den nya spårvägen och citybussgatan mellan Frihamnen och Lindholmen, som ska stå klart vid årsskiftet 2025-2026. Arbetet påverkar trafiken i området på olika sätt. 

Bil och buss delar körfält

Från den 15 februari stängs en del av allén, i höjd med hållplatsen Lindholmen, för trafik i riktning mot Frihamnen. Det innebär att bil- och kollektivtrafiken får samsas i busskörfältet från hållplats Lindholmen fram till Götaverksgatan. Trafiken till och från Lindholmspiren får följa skyltning och släpps fram med hjälp av ljussignal.

Från den 19 februari stängs en del av allén i motsatt riktning, på sträckan mellan Pumpgatan och Regnbågsgatan. Även där får bil- och kollektivtrafiken samsas i busskörfältet.

Gående och cyklister kommer fortsättningsvis att kunna ta sig förbi området som tidigare.

Förändringar i kollektivtrafiken

Åker du kollektivt kan du hålla koll på din resa i Västtrafiks app To Go.

karta över lindholmen

Kartan visar trafikförändringar kring Lindholmsallén.

översikt karta

Visionbild: Projekt spårväg och citybuss Frihamnen-Lindholmen

cykelkarta över göteborg

Cykelkarta över Göteborg