Hoppa till huvudinnehåll

Med ny färdplan efter expansiv utvecklingsresa

måndag, mars 11, 2024

Nu planerar Tord Hermansson för framtiden, en som inte innehåller rollen som vd för Lindholmen Science Park. Efter 5,5 innehållsrika år har han beslutat sig för att fundera över nya utmaningar, men även att fördjupa sitt engagemang i Svenska Downföreningen. Samtidigt är rekrytering av ny vd igång för Sveriges största science park.

Medarbetare och VD står och skrattar i grupp

Tord, efter 5,5 år som vd för Lindholmen Science Park – hur skulle du sammanfatta tiden och uppdraget?

 – Det har varit en väldigt spännande, stimulerande och utmanande tid. Jag är glad och stolt över att ha fått möjligheten att leda verksamheten under en minst sagt föränderlig period. Att Lindholmen Science Park skulle utvecklas så här snabbt tror jag nästan ingen av oss kunde förutspå, men expansionen är intressant och vi har tydligt ökat bidraget till Sveriges innovationskraft, säger Tord Hermansson.

Tord har gjort en utomordentlig insats under sin vd-tid. Under hans ledning har Lindholmen Science Park genomgått en stark utveckling, till nytta för ägare och samarbetspartners.

Anna Nilsson-Ehle, styrelseordförande i Lindholmen Science Park AB

 

Anna Nilsson-Ehle, styrelseordförande i Lindholmen Science Park AB, har jobbat tätt ihop med Tord Hermansson under åren som gått.

 – Tord har gjort en utomordentlig insats under sin vd-tid. Under hans ledning har Lindholmen Science Park genomgått en stark utveckling, till nytta för ägare och samarbetspartners. Vi har ett högt förtroende regionalt, nationellt och internationellt, som innovationsmotor för Sverige.

–  Det här är ett spännande, krävande och givande vd-jobb, nära såväl medarbetare som styrelse – och för att citera Tord: "Varje dag är en annorlunda dag på jobbet!", tillägger Anna Nilsson-Ehle.

 Så tillbaka till Tord – och jobbets variationsrika karaktär. Är det några händelser som lämnat ett speciellt avtryck hos dig?

 – Det är förstås svårt att inte nämna pandemin. Jag kan konstatera att den var en direkt bidragande orsak till expansionen. Tillgången till en neutral, öppen samverkansarena visade sig vara värdefull för många av samhällets aktörer. Osäkerheter, knappa resurser, men också ett behov av nya idéer, var drivkrafter för att involvera vår förmåga att ta initiativ och skapa sammanhang.

 – Det bidrog i sin tur till en växande projektportfölj och ett stort antal nya medarbetare. Att ha fått vara en del av en sådan utvecklingsresa känns fantastiskt, och det har varit bland det absolut roligaste jag gjort – men samtidigt också en av de svåraste utmaningarna jag ställts inför under hela min karriär.

 – Sen är det klart att statsbesöket hösten 2022, med det svenska och nederländska kungaparen, var en annorlunda dag på jobbet. Det var både hedrande och ett fantastiskt fint kvitto på det arbete och avtryck organisationen gjort.

Statsbesök

Svenska och nederländska kungaparen på statsbesök på Lindholmen Science Park i oktober 2022, guidas av mood manager Alexander Pettersson.

 Du kommer framåt bland annat att fördjupa ditt engagemang i Svenska Downföreningen – berätta om dina planer!

 – Nu skall jag först sova en månad! Nja, skämt åsido, jag kommer utnyttja en del av tiden till att fundera igenom vad jag vill göra. Men det är klart att efter en lång karriär kanske det finns lite erfarenheter och jag kommer vara öppen för att dela med mig av dem i något format. Jag är intresserad av ledarskapsfrågor och kan tänka mig olika typer av mentorroller.

 – Och det tredje området är just att öka mitt engagemang i föreningslivet, det ser jag fram emot! Jag sitter i riksstyrelsen för Svenska Downföreningen och av förklarliga skäl har min kapacitet där varit begränsad, men nu blir det ändring. Jag är också väldigt stolt över att vi kunnat anställa några medarbetare med just Downs syndrom till verksamheten. Det har bidragit fint till arbetsmiljön på våra kontor, avslutar Tord Hermansson.

Tord Hermansson lämnar sitt uppdrag den 31 mars och processen är nu igång för att rekrytera en ny vd till företaget. Tills dess att ny vd tillträtt kommer Lindholmen Science Parks vice vd Maria Oscott att gå in som tillförordnad vd.