Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Artificiell intelligens i fokus

Artificiell intelligens står i fokus för MobilityXlabs nästa omgång inbjudningar till teknikutvecklare. Automatiseringen måste bli bättre än människor på att lösa uppgifter såsom att köra fordon, hantera bilparker, optimera trafikflöden, hantera smart mobilitet samt analysera och tolka data.

– För MobilityXlab är det viktigt med ett fokus på AI, eftersom AI är en teknologi som snabbt tas i bruk på många olika områden, säger Katarina Brud, programchef på MobilityXlab. AI gör det möjligt att automatisera kognitiva uppgifter och skapar stora möjligheter att utveckla framtidens mobilitet så att den blir effektivare, säkrare och tryggare. 

När nystartade företag med innovativa idéer går med i MobilityXlab välkomnas de in i företagsvärlden, och kan under ett halvår samarbeta med globala aktörer inom mobilitet och uppkoppling.

Genom att erbjuda en särskild kontaktperson som vägleder de nystartade företagen och ge dem tillgång till partnernas kompetens, nätverk, verktyg och insikter från ledande experter på området samt en kontorsyta vill MobilityXlab öppna dörrar för företag som är redo att ta sig an utmaningen med att ta oss närmare framtidens mobilitet.

Ansökningsperioden löper fram till 22 april (höstens inbjudan juli 2018–dec 2018), följd av en pitchomgång som börjar i maj tillsammans med partnerföretagen.

Vill ni hoppa på tåget?

Läs mer här och ansök

 

 

MobilityXlab
Vi, grundarna, brinner för transporter som förbättrar morgondagens värld. Vi ser ett behov av okonventionella samarbeten där stora företag och nykomlingar på marknaden kan driva innovationen tillsammans.
CEVT, Ericsson, Veoneer, Volvo Cars, Volvo Group, Zenuity & Lindholmen Science Park
Läs mer om MobilityXlab här