Hoppa till huvudinnehåll

Beslut om tunnel mellan Lindholmen och Stigberget

torsdag, mars 18, 2021

Den 18 mars beslutade trafiknämnden att Lindholmsförbindelsen mellan Lindholmen och Stigberget blir en tunnel. - Tunnel är det alternativ som projektet har förordat bland annat utifrån påverkan på sjöfart, stadsmiljö, restider och inte minst vad remissinstanserna har kommit in med för synpunkter, säger Ma-Lou Wihlborg som är programledare för sträckan Lindholmen - Linnéplatsen.

Hela 40 remissinstanser förordade tunnel när de fick chansen att tycka till om tre olika alternativ, varav två var broar. Den nya Lindholmsförbindelsen under Göta älv knyter ihop Lindholmen och Stigberget och ska stå klar 2035.

Tunnel är det alternativ som projektet har förordat bland annat utifrån påverkan på sjöfart, stadsmiljö, restider och inte minst vad remissinstanserna har kommit in med för synpunkter.

- En bro har större påverkan på sjöfarten och tar mer plats på land och därmed utrymme från till exempel annan stadsutveckling. En tunnel ger bäst förutsättningarna för snabb och kapacitetsstarkt resande samt ger bättre förutsättningar för god stadsmiljöutveckling och fortsatt exploatering och ger minst påverkan på riksintressena sjöfart och kulturmiljövård, fortsätter Ma-Lou.

Läs hela nyheten & se visualiseringen hos Göteborgs Stad

Här kan du läsa mer om hela programmet Brunnsbo – Linné via Lindholmen