Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Bilfabriken 4.0 på Lindholmen Connected

2016 lanseras "Bilfabriken 4.0", med en rad häftiga applikationer som deltagarna på Lindholmen Connected får vara med och pröva. Aktiviteterna är uppdelade i olika workshops och/eller demonstrationer för att visa hur en smart fabrik fungerar, där verktygen är bland annat Internet of Things, Digital Twins och Augmented Reality.
Richard Hedman, till vänster, och Johan Bengtsson arbetar på Göteborgs Tekniska College och är två av eldsjälarna bakom projektet Smarta fabriker.

Projektet Smarta Fabriker är ett samarbete mellan Chalmers och Göteborgs Tekniska College. Syftet är att sprida kunskap om industriell digitalisering genom upplevelsebaserade workshopar kopplade till den fysiska utbildningsfabriken, Bilfabriken 4.0, som tillverkar leksaksbilar. Det är en miniatyr av en riktig fabrik som byggdes år 2012 tillsammans med ett femtiotal företag. 

Besökarna kommer att få uppleva och se exempel på den uppkopplade fabriken, fjärrguidning vid felsökning samt olika digitala kopior av fabriken. 

- Det här är en unik möjlighet för de som vill veta mer om digitalisering av industrin och få koll på de allra senaste trenderna inom området, säger initiativtagaren Johan  Bengtsson, teknisk utvecklingschef på Göteborgs Tekniska College.  

Läs mer om Lindholmen Connected

Anmäl dig direkt