Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Ett möte mellan teknik och konst

Avgasprimadonnan i närkamp med innovationer från Lindholmen Science Park!

Idag kan allt hända i Lindholmen Science Parks huvudbyggnad. Du är välkommen att hålla ögonen öppna i L’s Kitchen på Lindholmspiren 5 kl 12.00-13.00.

Som en del i utvecklingen av Lindholmen Science Theatre gästas vi idag av studenter och lärare från Högskolan för scen och musik. Två projekt från industrin har varit inspiration för studenterna på performancekursen: Parking Zone från Volvo Technology och Elbilsprojekt från Test Site Sweden.

Parking Zone är en innovation som löser problemet med parkeringsplatser för varuleveranser i innerstaden. En ITS-tjänst ger fraktbolaget möjligheten att boka en lastzon som är ledig när chaufforen anländer.

Elbilsprojektet problematiserar förarens rädslor kring elbilens räckvidd och introducerar möjligheten med snabbladdstationer. Projektet tar också upp elbilens fördelar, till exempel minskning av energianvändning samt att bidra till en renare och tysare trafikmiljö.

Med Lindholmen Science Theatre vill vi utveckla en vision om mötet mellan teknik och konstnärlig gestaltning. Allvarsamma eller komiska konstnärliga gestaltningar ska i framtiden kunna främja informationen av viktiga tekniska innovationer. Genom konstens kraft får åskådaren en direkt upplevelse. 

Mer information, projektledare Stina Apel, 031-322 53 88