Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Final för projekt inom intelligenta säkerhetssystem för fordon

Forskningsprojektet CEDES och Lindholmen Science Park har organiserat en lång serie teknikseminarier inom området intelligenta säkerhetssystem för fordon. CEDES har pågått sedan 2004 och avslutas nu då de två senaste doktoranderna disputerat.


Den 14 december arrangeras det sista seminariet, där resultaten från CEDES- projekt diskuteras. Efter en kort inledning, presenterar Peter Öhman, projektledare på Lindholmen Science Park, utvecklingsmiljön Open Arena. Seminariet fortsätter sedan i en fördjupning av tekniken och de forskningsresultat som kommit fram under dessa sex år som CEDES pågått.


Forskningsprojektet CEDES syfte är att ta fram kostnadseffektiva metoder för felhantering och feltolerans för elektroniksystem i fordon. Huvudinriktning är att studera hur man kan bygga säkra system med programvara. Att kunna ersätta funktioner i elektronik med funktioner i program kan innebära en avsevärd reducering av kostnader.


CEDES är ett samarbetsprojekt mellan Volvo Personvagnar, Volvo Group, Autoliv, Chalmers och SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut.


Agenda och anmälan>>