Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Framgångar för innovationsbolaget Mindmancer

Mindmancer har genomfört en nyemission och attraherat fem miljoner kronor i riskkapital. Företaget har kontor på Lindholmen och utvecklar teknik för kostnadseffektiv bevakning med tonvikt på integritetsskydd.

Deras system har stort fokus på driftsäkerhet och förebyggande egenskaper som stoppar stölder och skadegörelser redan i ett tidigt skede. Mindmancer, som grundandes för tre år sedan, har under det senaste året haft en rejäl tillväxtökning. Framförallt är det stor efterfrågan på bevakningslösningar för byggarbetsplatser och skolor.

"Det nya kapitalet ska vi framförallt använda för att utveckla vår position på den inhemska marknaden och till att bygga upp verksamheten internationellt. Dessutom lanseras flera nya spännande produkter under året, bland annat branddetektion", säger Johnny Berlic, VD på Mindmancer.

Genom sin nyemission tillförs bolaget fem miljoner kronor, vilket huvudsakligen kommer att användas till företagets vidareutveckling i Sverige och utomlands. Bland annat kommer de att utveckla sitt partnerskap med larm- och kamerainstallatörer. Intresset för emissionen har varit stort. Bakom investeringen står bland annat Chalmers Innovation Seed Fund och Coach & Capital.

Mer information om Mindmancer
Mindmancer AB utvecklar teknik för kostnadseffektiv bevakning med tonvikt på integritetsskydd. Drivkraften är att förebygga brott genom nya innovativa lösningar. Företagets koncept Faktisk Säkerhet förhindrar stölder och skadegörelser redan innan de genomförts.

Mer om Chalmers Innovation
Chalmers Innovation är Sveriges ledande idéinvesterare och företagsinkubator. Chalmers Innovation har sedan 1999 utvecklat över 80 teknikbaserade tillväxtföretag och startar kontinuerligt 8-10 nya företag varje år. Dessa bolag har gemensamt attraherat över 800 miljoner kronor.

Mer om Chalmers Innovation Seed Fund
Chalmers Innovation Seed Fund investerar i företag som är eller har varit verksamma vid Chalmers Innovation. Chalmers Innovation verkar som fondens managementbolag genom att föreslå investeringar och utveckla fondens innehav. Investorer i fonden är European Investment Fund, Sjätte AP-fonden, Länsförsäkringar, Stiftelsen Chalmers och Chalmers Innovation.