Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Göteborg till final i iCapital

Göteborg är en av Europas mest innovativa städer - det står klar då staden gått till final i tävlingen European Capital of Innovation (iCapital) Award. Tävlingen uppmärksammar städers viktiga roll i att utveckla framtidens lösningar på samhällsproblem, i bred samverkan med andra aktörer.
Bild: Unsplash/Alex Iby

Det är fjärde gången som Europakommissionen utlyser tävlingen och nu finns chansen att Göteborg blir Europas Innovationshuvudstad. Man vill bl a se hur städerna testar nya lösningar, och här är försöken med elbussar, eldrivna sopbilar och självkörande fordon tydliga exempel.

– Det är väldigt roligt att vara nominerad, och i mitten på september är det en hearing, eller ett litet läxförhör i Bryssel, där vi ska fördjupa informationen och beskriva hur Göteborg arbetar med innovation och vilka effekter det får, säger Peter Berggren, ansvarig för Göteborgs stads innovationsprogram.

Finalisterna ska presentera sina innovationsstrategier I Bryssel den 10 oktober och vinnaren tillkännages därefter i Lissabon den 6 november.

Priset delas ut till en stad som bidrar till öppna och dynamiska innovationsekosystem, involverar medborgarna i styrning och beslutsfattande samt använder innovation för att förbättra staden. 

Årets 12 finalister: 
Antwerpen, Aten, Bristol, Göteborg, Hamburg, Leuven, Lissabon, Madrid, Toulose, Umeå, Wien, Århus.

Läs pressmeddelandet från Göteborgs Stad

Läs artikel i GP