Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Gothenburg DIY days samlar kreatörer

Lördagen den 2 februari 2013 arrangeras Gothenburg DIY days av Story architect och Reboot stories i ett innovativt samarbete med Freedomlab, Lindholmen Science Park, Gothenburg Film Studios, Göteborg International Filmfestival och ett flertal internationella partners.

DIY days är en internationellt känd, kostnadsfri mötesplats för kreatörer. Dagen belyser hur kreativa människor kan finansiera, utveckla, distribuera och försörja sig som samverkande entreprenörer. DIY - Do It Yourself, gör det själv men med rätt partners, använd berättande och korspollinering av idéer som verktyg för att förbättra sociala och kulturella förhållanden.

DIY days grundades av filmskaparen Lance Weiler 2007 som ett gräsrotsinitiativ med syfte att främja kreativ hållbarhet för innovatörer inom konsten. Under eventen deltar en blandning av berättare, filmskapare, konstnärer, hackare, spelutvecklare, lärare, barn, forskare, arkitekter, musiker, designers. Det blir en dag full av experiment och inspiration - en dag då människor länkas ihop tvärs över discipliner och media.

Evenemanget äger rum under Göteborg International Filmfestival och programmet är utformat för att vara kollaborativt och guidat genom tre steg: lär, gör, dela. Dagen erbjuder keynote speakers, workshops, ”open mic pitchar” och möjligheter att nätverka, visa, testa och prata om egna projekt. Är du intresserad av att samarbeta eller testa dina innovationer?

Vi söker personer som vill hjälpa till att skapa DIY days Göteborg:

· Hackare, speldesigners, innovatörer, kreatörer m.fl. som vill skapa innovativa lösningar, ordna ett hack, utforma, testa eller visa ett arbete under eventet. Även andra idéer är välkomna. Vi har en hel upplevelsehall att transformera till en test- och lekyta.

· Entusiastiska volontärer som kan hjälpa till under dagen, guida besökarna, koka kaffe, hjälpa utställarna installera sina verk etc.

· Personer som vill skapa material till nästa utgåva av boken ”Learn Do Share”, en dokumentation och reflektion över DIY days. Boken kommer även placeras i en tidskapsel och bevaras i 100 år. Ta chansen att göra din röst hörd i framtiden.

www.gothenburg.diydays.com

Plats: Gothenburg Film Studios, Polstjärnegatan 10, Lindholmen, Göteborg

För mer information, kontakta:
Jasmine Idun Lyman, info@storyarchitects.se, tel.nr 0709-240727

Christian Riedl, projektledare, Lindholmen Science Park AB, christian.riedl@lindholmen.se, tel 031-764 70 28