Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Gratis färja Rosenlund – Lindholmspiren

Från och med idag kan du åka gratis med älvskytteltrafiken Älvsnabbaren (linje 183) mellan Rosenlund och Lindholmspiren. Invigningen sker idag kl 10.30 på Lindholmspiren och Västtrafik bjuder in till traditionsenlig bandklippningsceremoni och invigningstal på kajen.


Medverkar gör Västtrafiks styrelseordförande Leif Blomqvist (s) och trafiknämndens ordförande Owe Nilsson (s). Det kommer att bjudas på nybakade kanelbullar och kaffe. Det är politikerna i kommunfullmäktige som vill stärka kollektivtrafiken och cyklandet i staden och betalar Västtrafik fyra-fem miljoner kronor per år för de uteblivna biljettintäkterna.


Trafiken med Älvsnabbare utökades också för tre veckor sedan och färjan går nu var sjätte minut mellan klockan 07 och 09 på morgonen och en tur var sjunde eller åttonde minut, åtta turer i timman, fram till klockan 19.


Västtrafik har sett ett ökat behov av pendeltrafik över älven under de senaste åren och på sikt kommer trafiken med Älvsnabben (linje 180) och Älvsnabbare utökas ytterligare.


Gratislinjen 183 körs inte under kvällar och veckoslut. Ordinarie taxa fortsätter att gälla på linje 180, Älvsnabben.


Pressmeddelande Västtrafik>>