Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Innovativ resetjänst presenterad i Bryssel

Den 18 februari presenterade Lindholmen Science Park projektet Go:smart i Bryssel. Internationella intressenter och beslutsfattare inom EU deltog på seminariet som fokuserade på fältprovet för den nya, innovativa mäklartjänsten för vardagsresor, UbiGo.

Kommunstyrelsens ordförande i Göteborg Anneli Hulthén inledde seminariet på Gothenburg European Office som bjudit in representanter från så väl Europeiska kommissionen som svenska aktörer i Bryssel. Intresset var stort bland deltagarna och det konstaterades snabbt att projektet lyckats skapa en ny resetjänst som är unik i Europa.

Under de senaste tre månaderna har 190 personer i Göteborg testat den nya resetjänsten UbiGo som omfattar ett skräddarsytt paket som inkluderar kollektivtrafik, taxi, elbilspool, cykelpool och andra elfordon. 

Projektet Go:smart leds av programmet Closer på Lindholmen Science Park och har som mål att underlätta och premiera hållbara resor i stadsmiljö. Visionen för projektet är att storstadshushåll ska väja tillgång till mobilitet istället för bilägande som kunder till en pålitlig, flexibel och belönande tjänst. På så sätt kan man skapa en grönare, tryggare, tätare och mer attraktiv stad.

Läs mer om Go:smart