Hoppa till huvudinnehåll

Med fokus på bolagsrelationer och klusterutveckling

torsdag, december 10, 2020

Nyligen rekryterades Hanna Blomdahl till Lindholmen Science Park AB och på hennes agenda framöver står bland annat utveckling av innovationsklustret. Hanna kommer närmast från Västra Götalandsregionen där hon arbetat med samverkan och finansiering av innovation samt näringslivsutveckling.

– Jag har i många år arbetat nära Lindholmen Science Park och övriga innovationsfrämjande organisationer i Västsverige och det nätverket tar jag med mig in i min nya roll, säger Hanna. Jag är statsvetare och journalist i grunden men har nyfiket gått in och ut ur olika områden under mina år på regionen, bland annat stadsutveckling, transport, life-science, entreprenörskap och internationella frågor, fortsätter hon.

Hanna ingår i ledningsgruppen och kommer bland annat fokusera på den fortsatta och mycket viktiga utvecklingen av området.

– Jag kommer att göra mitt allra bästa för att bidra till nästa fas för Lindholmen Science Park. Jag har ansvar dels för en del av det interna lednings- och utvecklingsarbetet och dels det externa uppdraget att samverka med företag och fastighetsägare på Lindholmen – för det gemensamma ansvaret att utveckla området Lindholmen Science Park till det bästa det kan bli, berättar Hanna. Jag hoppas också kunna bidra med min erfarenhet av det offentliga Sverige i program- och projektverksamheten, tillägger hon.

Vad ser då Hanna speciellt fram emot att fokusera på i sin nya roll? Att det i alla delar krävs samverkan är hon fast övertygad om.

– Jag tycker att Lindholmen Science Park är Sveriges vassaste innovationsmiljö och jag är otroligt stolt över att nu vara en del av den. Potentialen till fortsatt utveckling, inte minst av platsen Lindholmen Science Park som ett nav för kunskap och innovation för Göteborg och Västsverige – ja hela landet – är enorm. Men för att realisera den krävs fortsatt träget arbete och samverkan, samverkan, samverkan. Jag är glad att nu vara med på den fortsatta resan, avslutar Hanna.