Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Testa Göteborgs alla elfordon

På lördag kan du prova på elfordon som möjliggör ett hållbart och smidigt resande i staden. Besök Bältesspännarparken under Trafikkantveckan.

På lördag den 19 septembar kan du prova alla typer av elfordon som dagligen används i Göteborgstrafiken. Allt från taxi med Tesla till elcyklar. Ta vägen förbi Bältesspännarparken och prova dem!

Göteborgs Stad och näringslivet har gått samman för att skapa en miljö där vi kan testa elfordon. Testarenan är Göteborg. Vi testar oss fram till hur vi bäst kan skapa förutsättningar för att göra Göteborg till en grönare, attraktivare och mer hållbar storstad. Vi vill att det ska finnas möjlighet att välja olika kombinationer av kollektivtrafik, elbilspool, eltaxi och elcykel för ett smidigt och hållbart resande.

Samverkansprojekt för hållbart resande
Bakom samverkansprojektet, som kallas ELMOB, finns både stora och små företag, akademin, institut och offentliga organisationer – ett gränsöverskridande samarbete. Projektet ska utveckla, testa och demonstrera elektrifierade transportlösningar som kan användas av många. ELMOB, som är en förkortning av elektrifierad mobilitet, pågår mellan 2014 och in i 2016. Projektet delfinansieras av VINNOVA och är ett samarbete mellan forskning, näringsliv och Göteborgs Stad.

Projektpartners: 
Business Region Göteborg, Chalmersfastigheter, Elcykelbutiken, Göteborg Energi, Göteborgs Gatubolag, Göteborgs Stad Trafikkontoret, Innerstaden Göteborg, Jernhusen, Lindholmen Science Park, Mig’s Taxi, Move About, Off Course, Rosén & Jönsson Bilstation, Velove, Viktoria Swedish ICT, Volvo Bussar, Västtrafik och Älvstranden Utveckling.