Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Videostöd i mobil hälsovård lyfts fram på Lindholmen Software Development Day

Möt en av föreläsarna på Lindholmen Software Development day - Hanna Maurin Söderholm, från Prehospital ICT Arena på Lindholmen Science Park samt Prehospen på Högskolan i Borås. På Lindholmen Software Development day kan du höra henne prata om den spännande implementeringen av video i mobil hälsovård.

Vem är du? 
”Jag har min bakgrund inom informationsvetenskap och information, även om mitt arbete under de senaste femton åren har varit IT i mobila hälsovårdsinstallationer och inkluderar allt från forsknings- och utvecklingprojekt på ett tidigt stadium till praktiska tillämpningar, utveckling av infrastruktur som till exempel testsängar och klinisk implementering. För närvarande arbetar jag på Lindholmen Science Park som biträdande programansvarig för Prehospital ICT Arena och jag är även direktör för PreHospen där det bedrivs forskning inom prehospital vård på Högskolan i Borås.”

Vad kommer du att prata om på Lindholmen Software Development Day? 
Jag kommer att prata om den kliniska implementeringen av video i mobil hälsovård. I ViPHS-projektet använder vi video för att utöka expertisen hos strokeläkare utanför sjukhusen och ut till ambulanser i det kringliggande området. Jag kommer att prata om utmaningarna med att implementera vad som rent faktiskt är en mycket enkel teknik i ett komplext, distribuerat hälsovårdssystem och hur vi har arbetat för att klara av det.”

Varför tycker du att det är viktigt at delta i ett evenemang som Lindholmen Software Development Day?
”Jag tycker det är viktigt att träffas, diskutera och dela våra erfarenheter så att vi kan lära av varandra hur vi ska komma vidare inom det här området. Något vi kan göra genom att utväxla tankar och idéer!”

Anmäl dig till Lindholmen Software Development Day

Läs mer om Lindholmen Software Development Day

Läs mer om PICTA