Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Videostöd i mobil hälsovård lyfts fram på Lindholmen Software Development Day

Nu kan du registrera dig som deltagare vid Software Development Day den 24 oktober 2019. Här kan du läsa om en av våra föreläsare: Hanna Maurin Söderholm, Assistant Program Manager för Prehospital ICT Arena, Lindholmen Science Park och Director för Prehospen Centre for Prehospital Research, Borås universitet.

Vem är du? 
”Jag har min bakgrund inom informationsvetenskap och information, även om mitt arbete under de senaste femton åren har varit IT i mobila hälsovårdsinstallationer och inkluderar allt från forsknings- och utvecklingprojekt på ett tidigt stadium till praktiska tillämpningar, utveckling av infrastruktur som till exempel testsängar och klinisk implementering. För närvarande arbetar jag på Lindholmen Science Park som Assistant Program Manager för Prehospital ICT Arena och jag är även direktör för Prehospen Centre for Prehospital Research på Borås universitet.”

Vad kommer du att prata om på Lindholmen Software Development Day? 
Jag kommer att prata om den kliniska implementeringen av video i mobil hälsovård. I ViPHS-projektet använder vi video för att utöka expertisen hos strokeläkare utanför sjukhusen och ut till ambulanser i det kringliggande området. Jag kommer att prata om utmaningarna med att implementera vad som rent faktiskt är en mycket enkel teknik i ett komplext, distribuerat hälsovårdssystem och hur vi har arbetat för att klara av det.”

Varför tycker du att det är viktigt at delta i ett evenemang som Lindholmen Software Development Day?
”Jag tycker det är viktigt att träffas, diskutera och dela våra erfarenheter så att vi kan lära av varandra hur vi ska komma vidare inom det här området. Något vi kan göra genom att utväxla tankar och idéer!”

Anmäl dig till Lindholmen Software Development Day

Läs mer om Lindholmen Software Development Day

Läs mer om PICTA