Hoppa till huvudinnehåll

Lars Stenqvist från Volvokoncernen talar på Lindholmen Connected

-
Open Arena, Lindholmen Science Park

Lars Stenqvist, Executive Vice President Volvo Group Trucks Technology & CTO Volvo Group, delar med sig av Volvokoncernens arbete kring morgondagens transportlösningar med elektrifiering, automatisering och uppkopplade fordon. Lars kommer även att prata lite om vad som krävs för att utveckla framtidens produkter.

Arrangeras av: 
Lindholmen Science Park

Lindholmen Connected startar kl 12.00

  • Maria Hedlund, Lindholmen Science Park AB, hälsar välkommen.
  • Lars Stenqvist, Executive Vice President Volvo Group Trucks Technology & CTO Volvo Group, framträder
  • Mingel, lunchmacka och företagsutställning

Anmäl dig här

Företagsutställningen består av: 

Autonomous Base Camp - ABC Intresset är idag stort för tekniken och möjligheterna kopplade till självkörande fordon. För att på ett bättre kunna sätt hjälpa till med förfrågningar gällande sista- och första- kilometerlösningar inom framtida transporter lanseras Autonomous Base Camp - ABC. Ett exempel är utvecklingen av självkörande skyttelbussar för persontransporter de sista och första kilometrarna till eller från jobbet, köpcentret, campuset, sjukhuset eller hemmet. I Sverige sätts just nu två försök upp i Stockholm/Kista och i Göteborg, på Chalmers och Lindholmen Science Park, där bussarna kommer köras i blandad trafik.

AstaZero är den ledande testbädden för framtidens automatiska transportsystem. Baserad i Sverige med sin bakgrund inom fordonets aktiva säkerhet och med ägare bestående av ett institut, RISE och ett universitet, Chalmers, är AstaZero unikt positionerat för att ta en aktiv roll i samhällets omvandling. Testbädden ger unika förmågor som behövs för forskning, utveckling och validering av självkörande och anslutna fordon samt den omgivande infrastrukturen.

Carla - ett initiativ för samåkning hos Ericsson Garage Göteborg. Med ökande trafik och minskad tillgång till parkeringsplatser kommer både utmaningar och möjligheter. Många i Göteborgs-regionen reser från samma områden till Lindholmen, och samåkning skulle kunnna vara en lösning utifrån många perspektiv – spara tid och pengar, minska utsläpp från bilar samtidigt som Du får en möjlighet att lära känna nya kollegor. Ericsson Garage Göteborg har under sommaren haft ett team studenter som har jobbat med att skapa en community för samåkning samt en app för användarna. Ericsson Garage Göteborg bjuder nu in till att ansluta till Carla Community och hur vi kan realisera samåkning samt utveckla med AI för att kunna prediktera och supporta resvanor.

MobilityXlab är en okonventionell samarbetsplattform där globala företag tillsammans med mindre tillväxtföretag med banbrytande idéer driver innovation. Vi erbjuder dessa startuper en möjlighet att accelerera genom strategiskt partnerskap med sex globala aktörer inom mobilitet och connectivitet. Vi är övertygade om att vi tillsammans kommer att hitta nya lösningar för framtidens mobilitet och med det förbättra världen. Våra partners är CEVT, Ericsson, Veoneer, Volvo Cars, Volvo Group och Zenuity. MobilityXlab hostas av Lindholmen Science Park med stöd från Vinnova & Västra Götalandsregionen.

Volvokoncernen fortsätter sin omfattande satsning för att utveckla nästa generations transportlösningar. De senaste exemplen är ett system där autonoma elektriska fordon samordnas för att säkerställa så effektiv och säker godstransport som möjligt. Systemet är avsett att användas inom områden som karakteriseras av korta avstånd, stora lastvolymer och hög leveransprecision, till exempel mellan logistiska nav. Titta på Vera-videon här

 

Möten som stimulerar affärer
Lindholmen Connected är en unik möjlighet att nätverka och utbyta erfarenheter med företag inom Transport, ICT och Media på Lindholmen Science Park. Vi bjuder in företagsledare, kreatörer, projektledare, entreprenörer, fordonsspecialister m fl. Varje gång inleder en spännande keynote speaker och några företag får samtidigt vara värdar. Därefter blir det nätverksmingel, lunchmacka och värdföretagen får möjlighet att presentera sig.