Hoppa till huvudinnehåll

Lindholmen Connected med Älvstranden Utvecklings nya vd

Open Arena Lindholmen, Lindholmspiren 3-5 plan 2

Området fortsätter att utvecklas, nu har du möjlighet att lyssna på planerna framåt för Lindholmen Innovation District.

Arrangeras av: 
Lindholmen Science Park AB
personer som minglar på en inomhusbalkong

Lindholmens kraftfulla expansion pågår och nu får du tillfälle att veta mer. Både om byggplaner på centrala Lindholmen, infrastrukturutveckling och företagsetableringar - alla viktiga beståndsdelar i den fortsatta utvecklingen av Lindholmen Innovation District.

Keynote speaker denna dag är Mikael Dolietis, vd Älvstranden Utveckling AB sedan 1 mars 2024, som har en gedigen erfarenhet från ledande positioner inom fastighetsbranschen.
– Vi lever i en tid där frågor om hållbarhet och hållbar stadsutveckling är mer angelägna än någonsin. Jag är stolt och hedrad över förtroendet att få leda Älvstranden Utveckling AB som befinner sig i ett mycket spännande utvecklingsskede i bolagets historia. På Lindholmen Connected kommer jag att tala mer om mina första veckor som ny vd och planerna för bolaget framåt, säger Mikael.

en person som tittar in i kameran

Mikael Dolietis tillträdde sin nya roll den 1 mars i år. Bild: Älvstranden Utveckling AB

Möten som stimulerar affärer

Lindholmen Connected är en unik möjlighet att nätverka, få till sig ny kunskap och utbyta erfarenheter. Vi bjuder in företagsledare, kreatörer, projektledare, entreprenörer, fordonsspecialister m fl. Varje gång inleder en spännande keynote speaker och därefter blir det nätverksmingel & lunchmacka.

  • När: 31 maj, kl 11.30-12.30.
  • Vad: Vi bjuder på lunchwrap och hälsar välkomna, därefter träffar vi dagens utställare och lyssnar till Mikael Dolietis, vd Älvstranden Utveckling. 
  • Var: Open Arena på Lindholmen Science Park, Lindholmspiren 3-5.

Utställning som bidrar till framtidens utveckling

Under eventet presenterar flera företag sin verksamhet i utställningen:

Strawberry, Clarion Hotel Karlatornet
Den 1 september 2024 öppnar Strawberry nya Clarion Hotel Karlatornet. Vi finns på plats för att berätta mer om Lindholmens nya hotell, men även om dess syskon Clarion Hotel the Pier, Quality Hotel Winn och Quality Hotel 11 & Eriksbergshallen och många fler hotell i Norden (hela 230 hotell!). Låt oss hjälpa dig att hitta bästa platsen för din nästa konferens, möte, kundevent, middag eller bara ett hotellrum. Med energi, mod och begeistring skapar vi en bättre värld - We Care! 

Älvstranden Utveckling AB
Älvstranden Utveckling AB är ett kommunalt fastighetsbolag som bidrar till en hållbar och långsiktig stadsutveckling i Göteborg genom att utveckla kvartersmark och fastigheter. Vårt största fastighetsbestånd finns på Lindholmen och många av våra hyresgäster verkar inom mobilitet, fordonsutveckling, media, innovation och IT. Kom och prata med oss om vilka framtidsplaner vi har för området och om vilka möjligheter det finns för ditt företag att utvecklas i våra lokaler på Lindholmen.

Exploateringsförvaltningen, Göteborgs Stad
Exploateringsförvaltningen leder utvecklingen av den nya spårvägen och körbana för citybuss mellan Lindholmen-Frihamnen, som byggs just nu. På Lindholmen Connected medverkar projektet samt program Brunnsbo-Linné för att även visa nästa delsträcka ”Lindholmsförbindelsen” i kommande innerstadsringen och utvecklingen av stadsmiljön och hoppas kunna bidra till förståelse, intresse och engagemang. Välkommen att komma och prata med oss!

Chalmersfastigheter
Chalmersfastigheter utvecklar hållbara, inspirerande campus och mötesplatser i världsklass. Genom god utformning av campusmiljöerna stöttar vi Chalmers tekniska högskolas mål att vara ett internationellt ledande tekniskt universitet. Under 2023 togs ett beslut om att Johanneberg ska vara Chalmers samlade campus. Lindholmen kommer att få en stärkt profil mot samverkan med industri och samhälle för att fortsätta utvecklas som ett av Västsveriges starkaste utvecklingsområden. Det blir en viktig nod för högskolan som exponeringsplats för innovation och företagsintegrerad forskning och utbildning. Är du nyfiken på att veta mer? Vi ses på Lindholmen Connected där vi berättar mer om planerna!