Hoppa till huvudinnehåll

Lindholmen Connected - Säpochefen om hotbild & ny säkerhetsskyddslag

-
Open Arena, Lindholmspiren 3-5, Lindholmen Science Park

Den 7e november kommer säkerhetspolischefen Klas Friberg till Lindholmen Connected. Klas är Säkerhetspolischef sedan mars 2018. Hans anförande kommer att fokusera på hotbilden mot Sverige och den nya säkerhetsskyddslagen.

Arrangeras av: 
Lindholmen Science Park

Klas Friberg har över 27 års erfarenhet från arbete inom polisen. Han har en jur.kand examen från Lunds universitet och 2002 blev han chef för länsordningspolisen i Västra Götaland. Några år senare tog han över som chef för länskriminalen i Västra Götaland. I december 2010 blev han chef för Rikskriminalpolisen. Därefter tillträdde han som länspolismästare vid Polismyndigheten för Västra Götalands län och arbetade sedan som regionpolischef för polisregion Väst. Klas Friberg tillträdde som generaldirektör och säkerhetspolischef den 1 mars 2018.

Utställare denna dagen är:

AI Innovation of Sweden 

AI Innovation of Sweden är ett nationellt program för tillämpad AI forskning och innovation, med Lindholmen Science Park som värd och med mer än 50 partnerorganisationer. Visionen är att Sverige är en ledande nation för holistiska AI tillämpningar inom industri och samhälle, samt internationellt erkända för innovation, etik och säkerhetsperspektiv.

Just säkerhetsperspektivet vill vi gärna diskutera med er under Lindholmen Connected.  

Combitech

Din partner inom cybersäkerhet och digitalisering.
Allt är uppkopplat och sammankopplat. Allt kontrolleras av digital information. Utmaningen är att skydda ditt företag och dess tillgångar, samtidigt som du tar tillvara på de många fördelar som digitaliseringen för med sig. Combitech kan hjälpa dig med alla aspekter av cybersäkerhet – vi skapar din överlevnadsstrategi för framtiden.

Saab Group

Är sponsor av eventet och finns representerade i Combitechs monter.

Ericsson

Verksamhetskritisk kommunikation för myndigheter
Med vår ledande 3GPP LTE- och 5G-teknik levererar vi verksamhetskritiska kommunikationslösningar till leverantörer av nätverkstjänster och andra partners, vilket gör att de kan erbjuda pålitlig, högpresterande och säker anslutning för blåljusmyndigheter.

Privata nätverk för industrier
Industriell automatisering har skapat en hög efterfrågan på privata nätverk. Vi levererar fristående och operatörskopplade, privata LTE- och 5G-lösningar till tjänsteleverantörer för att tillgodose branschens kommunikationsbehov. Sensorer, maskiner, fordon och handhållna enheter kan alla integreras i ett brett spektrum av företagsapplikationer.

Kritiska bredbandsapplikationer
Ericsson Group-Radio MCPTT är en 3GPP-kompatibel lösning med smidig migrering från TETRA till 
LTE / 5G. Lösningen stödjer gruppsamtal, realtidsvideo, mediedelning och andra verksamhetskritiska slutanvändarapplikationer.

 

Möten som stimulerar affärer
Lindholmen Connected är en unik möjlighet att nätverka, få till sig ny kunskap och utbyta erfarenheter. Vi bjuder in företagsledare, kreatörer, projektledare, entreprenörer, fordonsspecialister m fl. Varje gång inleder en spännande keynote speaker och några företag får samtidigt vara värdar. Därefter blir det nätverksmingel, lunchmacka och värdföretagen får möjlighet att presentera sig. 

Anmäl dig här