Hoppa till huvudinnehåll

Lindholmen Open Day 2019

Lindholmspiren 3-5, Göteborg

Den 17 september öppnas dörrarna till en mängd spännande aktiviteter och nätverksmöjligheter på Lindholmen Science Park - Företags- och fordonsutställning, föredrag med innovativ krydda och mycket annat!

Arrangeras av: 
Lindholmen Science Park

Här hittar du karta över utställningen

10.00 - 11.00
Innovativa lösningar i byggbranschen
Presenteras av: Josef Habbe från NCC Civil Väst
Plats: Dome of Visions, Lindholmsplatsen

10.00 - 15.30
Företagsutställning - En mängd företag från hela Lindholmen Science Park ställer ut.
Plats: Gågatan, Lindholmspiren 3 - 5

10.50 - 11.00
Officiell öppning av Lindholmen Open Day 
Dags för fjärde upplagan av Lindholmen Open Day - Välkomna
Plats: Gågatan, Lindholmspiren 3 - 5

11.00 - 15.20
Food for thoughts - Korta föredrag om Innovationskraft för Sverige!
Plats: Älvrummet, Lindholmspiren 3 - 5
 • 11.00 - 11.20
  Lindholmen i förvandling: Från varvsindustri till innovativt nav
  Hur gick det till när Lindholmen förvandlades från blomstrande varvsindustri, via total kris där marken såldes för en krona, till dagens högteknologiska, innovativa nav?
  Presenteras av: Älvstranden Utveckling
   
 • 11.30 - 11.50
  Varning i iTID och TS vid inträde inom specifika områden/platser
  På Open Day lanserar Västtrafik och Consat ett helt nytt  och unikt geofencesystem som skall öka säkerheten genom att varna förare från att åka in i områden där aktuell buss tex riskerar att kollidera med viadukter, broar eller annan infrastruktur.
  Presenteras av: Consat & Västtrafik
   
 • 12.00 - 12.20
  The journey to unleash the value of data with AI!
  Every company sits on a data goldmine – waiting for the value to be unleashed! Data driven exploration in combination with cross-functional collaboration, domain knowledge and data science skills will accelerate the value. This presentation gives practical examples on how AI can transform data into insight and real value.
  Presenteras av: Volvo Group Connected Solutions
   
 • 12.30 - 12.50
  Årets samverkare
  Vem som blir årets samverkare avslöjas!
   
 • 13.00 - 13.20
  Framtidens talang på nutidens arbetsplatser
  • Lyssna till Kicki Jaballah, utvecklingsledare BloomGbg, Heba Soualem, åk 9, Svartedalsskolan och Carl Fhager, advokatMAQS, om hur man bidrar till en bättre stad att leva och verka i genom att erbjuda utvecklande praoplatser till elever i utsatta områden. BloomGbgs verksamhet spelar en viktig roll för elever i segregerade områden som inte har upparbetade nätverk.
  • Presenteras avBloomGbg
  • Lyssna till Astri Lidman & Segen Ghebre berätta om Öppethus som är en ideell förening som genom mentorprogram och yrkesaktiviteter öppnar dörrar till arbetsmaknaden för unga vuxna med utländsk bakgrund. Kom och lyssna för att för att se hur du och ni kan engagera er!
   Presenteras av: Öppet hus
    
 • 13.30 - 13.50
  Material Handling on the technology forefront​
  The innovation radar for the booming Material handling industry is wide – the traditional logistics is combined with cutting edge technologies for data driven development and optimization. The technology is exciting, but how can we best make it accessible for us humans and create collaborative solutions where machines and humans excel together.  
  Presenteras avToyota Material Handling Logistics Solutions AB
   
 • 14.00 - 14.20
  Regenererande städer – ökad kapacitet för städers ekosystem
  Hur vill vi att framtidens städer ska utformas så att de bättre tar tillvara på platsens förutsättningar? Hur kan städernas aktiviteter och planering bidra till det ekosystem det ingår i och är beroende av? Hur kan åtgärder för att minimera påverkan och regenerera produktionskapacitet förstärkas genom en urban utveckling? Vilka förutsättningar kan regenererande städer bidra med för omställningen till ett hållbart samhälle? ​
  Presenteras avNorconsult
   
 • 14.30
  FIKA
  Det bjuds på gofika vid Visitors Centre och Älvrummet
   
 • 14.30 - 14.50
  Hur vi har använt digital innovation för att skapa hållbara resor
  Digitaliseringen har redan påverkat nästan alla aspekter av våra liv. Eftersom vi nu står inför klimatförändringar som potentiellt utgör ett hot mot hela mänskligheten, har det också potential att påskynda utvecklingen mot ett samhälle som förenar en hög välfärd med en fossilfri framtid.
  Presenteras av: Cybercom & Göteborgs Stads Parkering.
 • 15.00 - 15.20
  Framtidens biograf
  I ett unikt samarbete mellan GöteborgsOperans Danskompai och Visual Arena/LSP möts konst och teknik på ett innovativt sätt. SKID av Damien Jalet har filmats i VR och nu visas nu för första gången utanför Operan. Kom och upplev närvaron och närheten till dansarna. Det är möjligt tack vare Framtidens Biograf, ett pilotprojekt där VR upplevelser visas för många samtidigt.
  Presenteras av: Visual Arena & GöteborgsOperan

15.00 - 16.00
Hållbara möten med klimatklok förtäring
Hör mer om hur kilmatdeklarerade luncher har skapat medvetna val bland konsumenter och hur kreativa möteslokaler främjar innovativa möten.
Presenteras av: Stefan Wärmell från Chalmers konferens och restauranger och Johan Lundgren, från Radisson BLU Riverside Hotel.
Plats: Dome of Visions, Lindholmsplatsen

16.00 - 17.00
Cirkulära flöden och återbruk av kontorsmöbler
Hur inspirerar vi företag att välja redesignade möbler så att befintliga möbler kan återanvändas och kännas nya? Vi får en inblick i hur detta går till för kontorsmöbler redan idag. Det ska vara lika lätt att välja en snygg återbrukad möbel som att köpa en ny.
Presenteras av: Jenny Ekman från Sajkla samt Kristofer Jonsson från whatifdesignstudio.se
Plats: Dome of Visions, Lindholmsplatsen

18.00
Lindholmenstafetten 
Lindholmenstafetten är en lagtävling som vänder sig till företag, familjer och kompisgäng. Stafetten består av fyra sträckor, där varje lagmedlem springer 2,5 km. Ni kan vara två, tre eller fyra i ett lag och deltar i klasserna herr, dam eller mix.
Plats: Lindholmen Science Park

19.00
After work på Radisson Blu Riverside Hotel
Plats: Radisson Blu Riverside Hotel

Ladda även ner eventappen

Här hittar du karta över utställningen

Följ eventet på Facebook