Hoppa till huvudinnehåll

Vägen mot en fossilfri byggbransch

-
Dome of Visions, Lindholmsplatsen, Göteborg

Välkommen till frukostseminariet som lyfter utmaningar men också konkreta exempel på hur vägen mot fossilfritt byggande kan se ut. I våras lanserades färdplanen för fossilfri konkurrenskraft inom Bygg- och anläggningssektorn, som en del av regeringens satsning Fossilfritt Sverige

I våras lanserades färdplanen för fossilfri konkurrenskraft inom Bygg- och anläggningssektorn. Planen är en del av regeringens satsning Fossilfritt Sverige som ska göra oss till ett av världens första fossilfria välfärdsländer.

Det finns en bred uppslutning bakom färdplanen. Men vad händer nu? Hur ska en bransch med ett av de största klimatavtrycken klara av resan mot en fossilfri konkurrenskraft?

Välkommen till frukostseminariet som lyfter utmaningar men också konkreta exempel på hur vägen mot fossilfritt byggande kan se ut.

När: onsdagen den 10/10 kl. 8.00 – 9.15 (frukost serveras 7.30)
Var: Dome of Visions, Lindholmsplatsen, Göteborg

Program:
Kl 8.00 Fossilfri konkurrenskraft – varför och hur?
Christina Lindbäck, hållbarhetschef på NCC hälsar välkommen och berättar om och hur branschen kan förnya sig.

Kl: 8.15 Så utmanar färdplanen byggbranschen aktörer
Filip Johnsson, professor på Chalmers tekniska högskola som medverkat vid framtagandet av färdplanen och forskar på åtgärder som minskar klimatpåverkan från energi- och materialsystem.

Kl 8.30 Bygga höga hus i trä – om höga ambitionerna och utmaningar på vägen
Konstruktörerna Linda Cusumano och Nicci Höglund berättar om utmaningar och lärdomar från projektet Norrstjärnan, där ÖrebroBostäder AB tillsammans med NCC bygger högt i trä.

Kl 8.45 Visst funkar det med betong
Ingemar Löfgren, FoU-chef på Thomas Concrete Group berättar hur morgondagens betong möter krav på lägre klimatavtryck.

Kl 9.00 Paneldiskussion

Anmälan