Hoppa till huvudinnehåll

Årets samverkare 2023 vill att fler ska hitta till Operan

fredag, september 22, 2023

Eva Essvik, chef för näringslivssamarbeten, partnerskap och digital innovation på GöteborgsOperan, blev Årets Samverkare 2023. Priset delas ut årligen av Lindholmen Science Park under eventet Lindholmen Open Day, som i år hölls den 20 september.

Finalisterna till Årets Samverkare

— Det här är den finaste nominering och pris jag någonsin fått och att få representera GöteborgsOperan i det här sammanhanget känns fantastiskt, säger Eva Essvik.

Juryns motivering lyder: Eva har ett brinnande engagemang för kultur, digitalisering och samverkan. I samarbete med innovationsprogrammen Visual Arena och Xperience Next på Lindholmen Science Park har Eva utforskat och prototypat framtidens digitala scenkonst. Evas positiva energi smittar av sig och företagen flockas att vara med där Eva är med. En stjärna helt enkelt!

— Vi vill ju att det arv vi förvaltar ska nå ut till många fler. För att göra det behöver vi lyfta blicken och se hur vi kan nå ut till olika målgrupper. Det betyder inte att allt ska streamas, utan att folk ska få upp ögonen för scenkonsten och Operan, så att vi kan locka dem till oss och få den här känslan av samhörighet som scenkonsten innebär.

Årets Samverkare delades i år ut för femte gången. En jury bestående av näringslivsrepresentanter sammankallad av Lindholmen Science Park väljer, bland kandidater som skickats in under en öppen nomineringsperiod, ut tre finalister, varav en vinnare. Det ska vara en person eller en grupp som på ett öppet och engagerat sätt skapat förutsättningar för framgångsrika samarbeten med koppling till något av Lindholmen Science Parks program eller i organisationer verksamma på området Lindholmen.

Övriga finalister 2023 var, Martin Gow från SiNIX Group, med motiveringen: Martin har sedan han etablerade sig på Uni3 campus kontinuerligt bidragit till samverkan och nätverkande på Lindholmen. Han är outtröttligt positiv och praktiserar ett ledarskap där han lyfter och stöttar sina kollegor och kunder. Devisen 'Pay it forward' har aldrig passat bättre!

…och Elisabeth Hörnfeldt från Scania: Elisabeth är en projektledare med exceptionella förmågor att samverka och ge utrymme för kreativitet, lärande och nya nätverk. I projektet Hållbara Integrerade Transportsystem (HITS) har hon systematiskt arbetat med att skapa förtroende mellan samarbetspartners genom bland annat inkludering och tydlig kommunikation. Elisabeth gör HITS-projektet till en riktig HIT!

I år delades även ett hederspris ut till Glenn Evans på Älvrummet, med motiveringen: Sedan Lindholmen Science Parks start för över 20 år sedan har Glenn funnits i vårt ekosystem som en av huvudambassadörerna. Med säker hand har han guidat alla: studenter, vd:ar, barngrupper, pensionärer och utländska delegationer. Hans röst är kraftfull, hans favoritord är "dynamiskt" och hans berättelser är inspirerande!