Hoppa till huvudinnehåll

Balder och Geely utvecklar företagscampuset på Uni3

måndag, januari 16, 2023

Fastighets AB Balder och Geely Europe Innovation Centre AB bildar ett gemensamt bolag för att utveckla, uppföra och förvalta den sjätte byggnaden på Uni3 by Geely på Lindholmen. Den 12 våningar höga byggnaden beräknas stå klart för inflyttning sommaren 2024.

balder Geely

Erik Selin, vd Balder, och Gang Wei, vd Geely Innovation Centre, signerar samarbetsavtal kring den nya byggnaden på Lindholmen. Bild: Geely

Våren 2022 lämnade Geely in en bygglovsansökan och juni samma år sattes spaden i marken för projektet. Nu har Balder och Geely beslutat att gemensamt fortsätta utvecklingen.

Lindholmen med sitt Science Park och innovationscenter är ett attraktivt område som vi gärna vill vara del av. Jag är imponerad av det som hittills uppnåtts med Uni3 by Geely och är mycket nöjd att få göra denna fina investering tillsammans med Geely, säger Balders vd Erik Selin.

Geely Sweden Holdings är Sveriges största holdingbolag och omfattar bland annat fastighetsbolaget Geely Europe Innovation Centre AB som äger företagscampuset.

– Redan tidigt under utvecklingen av vårt campus märkte vi ett stort tryck från företag som var intresserade av att etablera sig här hos oss. Därför var det ett naturligt steg att bygga den sjätte byggnad vi hade option på, och vi är väldigt glada över att kunna göra det i samarbete med Sveriges kanske främsta fastighetsbolag, säger Gang Wei, vd för Geely Europe Innovation Centre AB.

Den 12 våningar höga byggnaden omfattar cirka 17 500 kvm. Förutom kontorslokaler finns plats för restaurang, butiker och utrymmen för utställningar och mässor i markplan samt en takterrass på översta våningen. I november tillkännagavs techbolaget Sinix Group som hyresgäst och blir bland de första att flytta in. Enligt plan ska byggnaden stå klart för inflyttning sommaren 2024.