Hoppa till huvudinnehåll

Fem nya startups bjuds in till MobilityXlab

onsdag, juni 14, 2023

Framtiden för transporter och mobilitet måste vara klimatneutral, säker och uppkopplad. För att hjälpa till att accelerera en hållbar utveckling har fem startups bjudits in att gå med i MobilityXlab – plattformen för att främja samarbete mellan tillväxtbolag och ledande mobilitetsföretag som CEVT, Ericsson, Polestar, Veoneer, Volvo Cars, Volvo Group och Zenseact.

Startupföretag och branschledare möts på MobilityXlab, som Lindholmen Science Park står som värd för

Startupföretag och branschledare möts på MobilityXlab, som Lindholmen Science Park står som värd för. Foto: Lindholmen Science Park

De startups som ansluter sig till den elfte omgången av MobilityXlab är: Actasys (USA), Bioenvision (Norge), Entroview (Frankrike), Fever Energy (Sverige) och Provizio (Irland). De kommer nu att delta i programmet i minst sex månader för att tillsammans utveckla tekniska lösningar inom teknologier som bland annat handlar om flexibla energilösningar för elfordon och biobaserade material.

Att gå med i programmet betyder att varje startup får tillgång till ett viktigt mobilitetskluster på Lindholmen Science Park i Göteborg. För Nils Mösko, ordförande på MobilityXlab och chef för strategi och affärsutveckling på Polestar, är det en av de främsta fördelarna med programmet. Han säger:

Västsverige, särskilt Göteborg, är en så spännande region för mobilitet och teknisk utveckling. Det finns mycket potential just nu och i framtiden, och det är fantastiskt att kunna samla startups och branschen här.