Hoppa till huvudinnehåll

"Jag tycker att företagen ska bjuda in studenter"

tisdag, oktober 17, 2023

För en dryg månad sedan avslutades mottagningen av de nya studenterna på Campus Lindholmen. Vi fick en pratstund med Chalmers Kårordförande Isabelle Jarl om hennes förväntningar på hösten och vad hon ser för möjligheter till samarbete med företagen på Lindholmen.

en person i porträtt framför en buske

Foto: Chalmers tekniska högskola

Hur har terminsstarten gått hittills? 

– Det har gått bra, de nyantagna studenterna verkar taggade på sina studier och vad Chalmers har att erbjuda!

Vad är dina förväntningar på läsåret 23/24?

– Jag ser fram emot ett händelserikt år och min förhoppning är att vi i kårledningen kommer att bidra till att alla medlemmar skall trivas och utvecklas under detta året.

På Lindholmen finns det i grova drag runt 2300 studenter. Hur tycker du att samverkan på området fungerar med studenter och företag?

– Bland sektionerna på Lindholmen är H-sektionen den största. Här tycker studenterna att det fungerar relativt bra med kontakten med företag när de arrangerar H-sektionens arbetsmarknadsmässa (HARM) och på så sätt får de näringslivskontakter. Utöver det finns andra samarbeten, t ex lunchföreläsningar där de samverkar med företag. Det finns ett stort intresse kring att träffa och nätverka!

Har du någon idé på vad man kan göra för att samverka mera studenter-företag? 

– Jag tycker att företagen ska bjuda in studenter! De är nyfikna på vad olika företag har att erbjuda, till exempel i form av ex-jobb, workshops eller andra evenemang. Det finns många bra idéer! Om man som företag vill veta mer är det bäst att kontakta H-sektionen eller HARM direkt.

Den 9 november arrangerar studenterna från H-sektionen den årliga arbetsmarknadsmässan HARM. Företag hälsas välkomna att träffa studenter som är nyfikna på att veta mer om arbetslivet och möjligheter till ex-jobb eller andra typer av samarbeten.