Hoppa till huvudinnehåll

Linnéuniversitetets nya optikerutbildning är invigd

fredag, november 24, 2023

Det var fullt hus i de nya topputrustade lokalerna på Forskningsgången 2 när Sveriges tredje utbildningsort för optiker invigdes med mingel, tårta, tal – och inte mindre än åtta bandklippningar.

flera personer som står och klipper ett jubileumsband

Bild: Linnéuniversitetet

Det var 2021, mitt under brinnande pandemi, som samarbetet mellan Linnéuniversitetet och optikbranschen tog fart på riktigt för att starta en optikerutbildning i Göteborg.

Optikerutbildning har tidigare bara funnits vid Linnéuniversitetet i Kalmar och Karolinska Institutet i Stockholm. Sedan i höstas finns en tredje utbildningsort med 30 nya platser i Göteborg och nu är utbildningen officiellt invigd.

– Jag kan inte nog säga hur stolt jag är idag över att vi står här tillsammans idag på campus i Göteborg. Det är bara 1,5 år sedan startskottet gick och nu har vi förvandlat 800 kvadratmeter tom yta till dessa fantastiska lokaler, sade prefekten Pauline Johansson i sitt välkomsttal.

Utbildningen i Göteborg har blivit verklighet tack vare samverkan och nära samarbete med flertalet aktörer inom optikbranschen. En bransch som länge brottats med kompetensförsörjningen.