Hoppa till huvudinnehåll

Lunchbio på Audiovisual Days

tisdag, oktober 17, 2023

Mat, film och filmsnack, det låter väl som ett vinnande koncept? Kom på lunchbio på Audiovisual Days torsdag 9 november!

fem personer som sitter i en trappa

Foto: Martin Hammar

Ät en god lunch och ta samtidigt del av ett spännande samtal, och inte mindre än fem kortfilmer, kl 12 torsdagen den 9 november. Bakom filmvisningen står Five4Fiction, ett talangutvecklingsprogram för regissörer som utvecklar sin första långfilm. Fem regissörer arbetar med att stärka sina kreativa processer och öka sin kontakt med den professionella filmbranschen. Det sker genom ett antal workshops där regissörerna får träffa professionella gäster från branschen, individuell handledning och stipendier. Allt för att i slutet av programmet, i mars 2024, kunna presentera ett välutvecklat filmprojekt mot produktionsbolag och finansiärer.

Under lunchen den 9 november berättar regissörerna i årets upplaga av Five4Fiction om sina långfilmer de utvecklar just nu, följt av en filmvisning där varje regissör visar en av sina kortfilmer. Samtalet leds av ingen mindre än Emma Gray Munthe, filmjournalist och kritiker på bland annat Aftonbladet.

emma mindre

Foto: Magdalena Björnsdotter

En av deltagarna i Five4Fiction är Adam Starsmark. Han tog examen från Yrgo Manusförfattare 2021 och har skrivit och regisserat flera kortfilmer som bland annat Vikarie, Aska och Låt det brinna. Han arbetar även som lektör och dramaturg.

– För mig lockade Five4Fiction som ett sammanhang för att ta mitt projekt från skrivbordet, för att få arbetet med det att kännas mer ”på riktigt”. Som långfilmsdebutant känns det svårt att veta vad nästa steg är, så att få ta del av workshopledarnas erfarenheter och metoder, samtidigt som jag kan utbyta tankar, känslor och funderingar med de andra regissörerna i satsningen, är väldigt värdefullt, säger Adam.

Missa inte det här spännande samtalet om film och filmutveckling, och passa på att njut av en god lunch samtidigt som du får uppleva fem kortfilmer i världsklass. 

ett personporträtt

Foto: Josefine Rapp

Mer om årets upplaga av Five4Fiction

Five4Fiction genomförs som ett samarbete mellan FilmCloud/Förvaltningen för kulturutveckling, Film i Väst och Film & TV Lindholmen, med medel från Svenska Filminstitutet Talangutveckling i hela landet. Programmets fem deltagare är: Adam Starsmark, Lina Berger, Samir Arabzadeh, Simone Norberg och Alecio Araci.