Hoppa till huvudinnehåll

Nytt samarbete utforskar AI inom den kreativa sektorn

fredag, april 19, 2024

Idag startar den första fysiska workshopen inom den nystartade kursen AI Audiovisual Lab. Alla deltagare samlas för första gången på Lindholmen Science Park tillsammans med kursledare Andrea Nordwall.

två personer på en scen

Andrea Nordwall och Martina Eriksdotter hälsar välkomna.

– Det känns viktigt att kunna erbjuda aktörer inom kreativ sektor fortbildning inom generativ AI. Kursen tar upp kreativa möjligheter och etiska utmaningar, med utgångspunkt i aktuell forskning, säger Martina Eriksdotter, Lindholmen Science Park.

Kursen syftar till att introducera och utveckla nya arbetssätt för film, spel, eller bild och formområdet med generativ AI. Finalen blir i maj, genom en publik diskussion med branschexperter om rollen för generativ AI inom audiovisuell produktions framtid. 
– Det är intressant att följa hur användandet av AI har utvecklats inom kreativ sektor, det har ökat i snabb takt bara under det senaste halvåret, säger Andrea Nordwall, som till vardags är lärare på Blekinge Tekniska högskola på Institutionen för teknik och estetik.

Mer om AI Audiovisual Lab

AI Audiovisual Lab är en helt ny kurs om generativ AI för audiovisuell medieproduktion - producerad av Kulturakademin i samarbete med Film & TV Lindholmen, GameLab Lindholmen, Filmcentrum Väst, BoostHBG och med stöd av Västra Götalandsregionen och Region Halland.