Hoppa till huvudinnehåll

PICTA presenterar på Flisa-kongressen 2023

torsdag, september 21, 2023

Den 12-14 september gick årets FLISA-kongress av stapeln här i Göteborg. Det är sällan man ser så många ambulanser parkerade utanför Svenska mässan som dessa dagar som dessutom inleddes med att hela PICTA-teamet intog stora scenen i en timme och berättade om vad PICTA gör och om några olika aktuella projekt. 

Under tre dagar fylldes hallarna sedan av intressanta föredrag som alla handlade om ambulans på något vis. Utöver det demonstrerades många nya produkter och tjänster. Vi träffade Göteborgsföretaget Medfield Diagnostics som hade med sin Strokefinder MD100- ett bärbart kliniskt beslutsstöd för utvärdering och prioritering av misstänkta akuta hjärnskador. I en annan monter stötte vi på Bliksund som erbjuder digitala lösningar.

Mässbilder

Bland mycket annat demonstrerades flera nya ambulanser demonstrerades, till exempel en endast en vecka gammal ambulans från Ambulansproduktion AB som kör i Värmland. PICTA-kollegorna Elin Maxstad, Andreas Dehre och Jonatan Green syns provsitta och känna på bilen som nu ska rulla i bland annat i de värmländska skogarna. 

Kolleger

Summeringen är tre dagar fulla av intressanta föredrag och givande möten - kort sagt ett fantastiskt tillfälle att träffa människor i branschen och att uppdatera sig på det allra senaste och det mest viktiga.